Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nike potpisao doživotni ugovor sa LeBron Jamesom

    Zvezda Clevelend Cavaliersa LeBron James potpisao je doživotni ugovor sa kompanijom Nike, što je navodno prvi takav ugovor u istoriji američki kompanije.

     „Možemo da potvrdimo da smo postigli dogovor o doživotnoj saradnji sa LeBronom koja će doneti veliku vrednost našem poslovanju, brendu i deoničarima. Već smo stvorili sjajan posao tokom proteklih 12 godina, a vidimo potencijal za rast tokom njegove karijere, ali i posle nje“, stoji u saopštenju kompanije.

    Za sada nema informacija koliko je ugovor vredan, ali se veruje da je to prvi doživotni ugovor u 44-godišnjoj istoriji kompanije Nike.

    „Veoma sam skroman. Neverovatan period je iza mene i moje porodice i veoma sam zahvalan kompaniji Nike i njegovom osnivaču Philu Knightu koji su verovali u mršavog 18-godišnjaka iz Akrona, u Ohaju. Presrećan sam što sam deo takve sjajne kompanije“, naglasio je LeBron.

    Iako su druge kompanije do sada postizale doživotne ugovore – Adidas sa Derickom Roseom i Davidom Beckhamom, a Reebok sa Alenom Iversonom, Nike nikada do sada nije to učinio, odnosno barem to nije javno objavio. Veruje se da je ugovor koji ta kompanija ima sa Michaelom Jordanom doživotan, ali potvrde za to nema. 

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE