NIS na Devetom Festivalu nauke

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS na Devetom Festivalu nauke

  Pod sloganom „Čuda su svuda“, Festival nauke, koji se i ove godine realizuje uz podršku NIS-a, po deveti put otvorio je svoja vrata za posetioce i ljubitelje nauke. Ova najznačajnija regionalna naučna manifestacija trajaće do 6. decembra na Beogradskom sajmu.

  NIS je treću godinu zaredom generalni sponzor Festivala koji je ove godine okupio blizu 600 naučnika i naučnih demonstratora sa ciljem da se promoviše značaj nauke i naučnih dostignuća, kao i da se na jedinstven i zabavan način svet nauke približi najmlađim istraživačima.

  „Zemni ili prirodni gas“ naziv je edukativne i interaktivne postavke sa kojom se kompanija NIS predstavlja na ovogodišnjem Festivalu nauke. Postavka se realizuje u saradnji sa Geološkom i Hidrometeorološkom školom, kao i Rudarsko-geološkim fakultetom, a posetioci će tokom četiri dana trajanja manifestacije kroz tematske radionice imati priliku da se detaljnije informišu o ovom važnom energentu – njegovom sastavu, nameni, značaju, kao i načinu eksploatacije i transporta gasa do korisnika. U okviru eksperimentalnog programa postavke svi zainteresovani će takođe imati priliku da se fotografišu sa plamenom koji nastaje paljenjem pene od metana, osnovnog sastojka prirodnog gasa.

  NIS je i ove godine prepoznao potencijal Festivala nauke kao naučne smotre koja predstavlja svet nauke na poseban i pristupačan način – kroz igru, zabavu i interakciju sa publikom. Kao jedna od vodećih energetskih kompanija u regionu, NIS se u svim oblastima svog poslovanja oslanja na primenu novih tehnologija i inovacija. U skladu sa sloganom «Budućnost na delu», NIS pruža podršku projektima i inicijativama koje podstiču razvoj nauke i doprinose iznalaženju novih naučnih otkrića.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE