Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prva petoletka – Delovi prodata za 2,2 miliona evra

    Preduzeće Prva petoletka – Delovi prodato je za 2,2 miliona evra konzorcijumu koji čine Fabrika nameštaja Numanović SNS i Pejić turs iz Novog Pazara, saopštila je Agencija za privatizaciju.

    Početna cena 70 odsto kapitala tog društvenog preduzeća bila je nešto veća od 292.000 evra, a kako je pristiglo više od jedne ponude, kupac je određen nakon javnog nadmetanja. "Početna cena na nadmetanju bila je 315.000 evra, a kao pobednik konzorcijum se obavezao da će za kupovinu preduzeća isplatiti 2,2 miliona evra u gotovini.

    Pre konačnog zaključenja ugovora o prodaji, Agencija za privatizaciju će morati da dobije pozitivno mišljenje Uprave za sprečavanje pranja novca, rečeno je radiju Sto plus u Agenciji za privatizaciju.

    Prema podacima Agencije za privredne registre, Fabrika nameštaja Numanović SNS zapošljava 85 radnika, a prošlu godinu su završili u plusu 50 miliona dinara. Turistička agencija Pejić turs zapošljava 35 radnika, a prošle godine je imala dobit od preko 61 miliona dinara.

    Pogon trsteničke Prve petoletke u Novom Pazaru ima 26 radnika, a u vlasništvu te fabrike je, osim hale i 40 mašina starih preko 30 godina, i oko četiri hektara građevinskog zemljišta.

    Fabrika Prva petoletka – Delovi prodata je iz trećeg pokušaja, nakon što je početna cena smanjena sedam puta u odnosu na početnu i pošto se odustalo od uslova da kupac mora da se bavi metalo-prerađivačkom delatnošću.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE