Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li je Zuckerberg PREVARIO svet?

    Vest nedelje u poslovnom svetu bila je da je Mark Zuckerberg, proslavu rođenja ćerke upotpunio objavom da će 99 odsto udela u Facebooku dati u dobrotvorne svrhe, tj. u svoj fond Chan Zuckerberg Initiative.

    Iako je vest dočekana sa oduševljenjem, jer je svet dobio još jednog milijardera filantropa, stvari ipak nisu tako jednostavne.

    Danas je sajtu BuzzFeed potvrđeno da se Chan Zuckerberg Initiative fond vodi kao „društvo sa ograničenom odgovornošću“ (takozvani d.o.o.), a ne kao dobrotvorni fond. To praktično znači da novac može da se troši na bilo šta.

    Takođe, prenos vlasništva deonica Facebooka desiće se bez plaćanja poreza na kapitalnu dobit, a Zuckerberg će profitirati i iz razloga što će njegovi naslednici živeti od fonda bez plaćanja poreza.

    Komentar na ovo je stigao iz Facebooka:

    „Chan Zuckerberg Initiative nastaviće svoju misiju finansiranje neprofitnog sektora, investiranjem u privatni sektor i učešćem u javnim debatama. Sve u cilju uticaja na oblasti za koje je postoji potreba. Svaki profit od investicija u kompanije biće iskorišćen za potrebe naše misije,“ rekli su iz Facebooka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE