Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Todorić od Agrokora pravi regionalni Amazon

  Koncern Agrokor započeo je transformaciju u online trgovca, sa ciljem da postane regionalni Amazon. U Srbiju, preko prodavnica Idea, ovaj koncept stiže sledeće godine.

  Plan je da Konzum već u idućoj godini, zahvaljujući novom pristupu trgovini u okviru projekta A007, utrostruči prodaju putem onlinea.

  Devet meseci otkako je Ivica Todorić objavio da želi da njegov koncern naraste na 20 milijardi evra prometa i postane regionalni Amazon, Agrokor je počeo predstavljati prve rezultate interne transformacije. Prvo je Konzum predstavio preuređenu vlastitu online trgovinu Konzum Klik.

  Predsednik uprave Konzuma Darko Knez istakao je da kroz potpuno novi pristup online biznisu žele da utrostruče svoju online prodaju tokom 2016. godine. Koliko trenutno prodaju online, nije želeo da otkrije.

  Međutim, planovi su mu vrlo ambiciozni. Nakon Zagreba, Konzum Klik u idućih mesec dana postaće dostupan u Osijeku i Rijeci, a potom u Splitu. Tokom iduće godine, i to preko Idee u Srbiji i Mercatora u Sloveniji, koncept Konzum Klika Agrokor će proširiti u zemlje regiona.

  Najveći trgovac u Hrvatskoj u Konzum Klik, otkriva Knez, uložio je 30 miliona kuna i u novom logističkom centru specijalizovanom za online na Vrbanima u Zagrebu zaposlio 60 radnika. Prethodno je koncern u sklopu projekta A007 u nekoliko navrata zaposlio niz stručnjaka za online prodaju i marketing. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE