Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    LOU KOST: Iz Niša možda i ka Nemačkoj

    Najniže aerodromske usluge u okruženju, kao i dolazak niskotarifnog Wizz Aira, doprinele su oživljavanju niškog aerodroma, koji bi mogao da obori rekord po broju putnika. Pored Bazela i Malmea, moguća i linija ka Nemačkoj.

    Dolaskom mađarske aviokompanije Wizz Air, niški aerodrom oboriće rekord iz 2006. godine kada je sa ovog aerodroma letelo 35 hiljada putnika.

    Ta cifra će do kraja decembra biti premašena, ali za samo šest meseci poslovanja, rekao je Niškim Vestima Vladica Đurđanović, direktor aerdoroma Konstantin Veliki. U narednoj godini se očekuje i nova linija za Nemačku i otvaranje free shopa u aerodromskoj zgradi.

    Najniže aerodromske usluge u okruženju, koje iznose 3 evra po putniku, kao i dolazak mađarske nisko tarifne kompanije Wizz Air, doprinele su oživljavanju niškog aerodroma. Letovi za Malme i Bazel odvijaju se po nedeljnom rasporedu, a kompanija najvaljuje i vanredne letove prema ovim evropskim gradovima u vreme praznika.

    Na aerodromu ne kriju zadovoljstvo zbog uspešnih poslovnih rezultata, nadaju se dolasku i drugih nisko tarifnih avio kompanija, a u najavi je i nova linija Wizz Aira koja bi saobraćala prema Nemačkoj.

    "2006. godina važila je za rekordnu godinu po broju putnika. Tada je preko 35 hiljada ljudi poletelo i sletelo na niški aerodrom. Tu cifru od 35 hiljada, dostići ćemo do kraja decembra za samo pola godine, što je zaista veliki uspeh", kazao je Đurđanović.

    Niški aerdorom ima potpisan ugovor sa nacionalnom kompanijom Air Serbia za sletanje njihovih aviona u slučaju loših meteo uslova. Većina poslovnih prostorija u zgradi je izdata, a i restoran radi uz veoma pristupačne cene. U toku sledeće godine očekuje se otvaranje free shopa.

    "Grad je dosta uradio za aerodrom, završeno je asfaltiranje 3 hiljade kvadratnih metara robno-carinskog terminala, tako da sada možemo parkirati 55 kamiona, čime je znatno smanjena gužva na aerodromskom prostoru, istakao je direktor Đurđanović.

    Povećanjem broja putnika, povećavaju se i prihodi, a od toga će zavisiti i ulaganja u opremanje i osavremenjivanje niškog aerodroma. Među putnicima, osim Nišlija, ima ih i iz Surdulice, Vranja, Zaječara, pa čak i iz Jagodine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE