Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vujović zbog Železare na propitivanju u Briselu

    Evropska komisija će početkom decembra propitivati ministra finansija Dušana Vujovića o tome kada je i kako trošen državni novac na Železaru.

    Kako saznaje Blic, Vujović i menadžment Železare odgovaraće na pitanja da li je i nakon 1. februara ove godine iz budžeta odlazio novac u tu kompaniju i gde je završio novac koji je pre toga država davala smederevskoj čeličani.

    Izvor Blica iz Vlade Srbije tvrdi da će ministar i rukovodstvo kompanije morati da referišu da li su se pridržavali dogovorenih principa oko subvencija za Železaru.

    „Ovaj sastanak trebalo je da se održi danas, ali je odložen zbog trenutnih terorističkih pretnji Briselu. Ipak, ministar i menadžment Železare trebalo bi početkom decembra da dostave Evropskoj komisiji dokaze da Srbija nakon 1. februara nije dala ni dinar iz državne kase za smederevsku Železaru. Pored toga, Vujović će referisati i da li je novac koji je dat pre 1. februara trošen na pravi način. Naime, u srpskoj javnosti provlače se informacije da je Železara u decembru 2014. za poslovanje u 2015. dobila državni kredit iz budžeta i Fonda za razvoj u iznosu od 13,3 milijarde dinara, što je oko 110 miliona evra i što nije u skladu sa dogovorenim principima – tvrdi sagovornik lista iz Nemanjine 11.

     Izvor Blica napominje da će predmet interesovanja briselske administracije biti i zamrzavanje starog duga Železare za struju.

    Iz Ministarstva finansija potvrdili su saznanja lista da će ministar Vujović putovati u Briselu povodom smederevske Železare, ali nisu želeli detaljnije da komentarišu sadržaj razgovora.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE