Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    PAORI NE ODUSTAJU: Danas ipak traktori u Beogradu?

    Protest poljoprivrednika biće nastavljeni i u sredu, kaže predsednik asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš koji očekuje da će im se tada pridružiti još paora.

    "Očekujemo da će nam se pridružiti i oni koji su juče bili uplašeni i nisu verovali da postoje oni koji smeju da protestuju", kazao je Kiš za agenciju Beta.

    Vojvođanski poljoprivrednici najavili su da će danas u "pet do 12" u koloni na traktorima doći u Beograd, ispred Skupstine Srbije, kako bi iskazali nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i zatražiti njegovo povlačenje iz skupštinske procedure.

    Kako je navedeno, defile traktora je akcija apela i upozorenja, u organizaciji Lige paora Vojvodine i Lige socijaldemokrata Vojvodine, bez blokade puteva i zaustavljanja saobraćaja, u skladu sa propisima o pravu na javno okupljanje i slobodu govora.

    Ministarstvo unutrašnjih poslova dozvolilo je "određenom broju traktora" da uđu u Beograd, dođu do Skupštine Srbije i predaju zahteve za povlačenje Predloga zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure.

    "Nećemo odustati, jer nemamo na šta da se vratimo kući", kazao je Kiš i dodao da je protest poljoprivrednika organizovan u skladu sa zakonom i da policijske blokade mogu da dovedu i do blokade puteva.

    "Ne želimo da kažu da su paori blokirali puteve, jer je zapravo policija blokira kolone traktora i time ugrožava saobraćaj", kazao je Kiš.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE