Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milioner iz Kine: Bogatstvo potrošio na spasavanje napuštenih pasa

    Čuli ste da u „Kini jedu pse“? Psi lutalice su, kao i u ostatku sveta, njihov veliki problem, a mnogi završavaju na tanjirima restorana. Međutim, jedan čovek rešio je da tome stane na put.

    Kineski milioner potrošio je skoro celo bogatstvo kako bi sagradio sklonište za spašavanje oko dve hiljade pasa koji je trebalo da završe na nečijem tanjiru, piše Metro.co.uk, a prenosi Index.hr. Wang Yan (29) je sve do pre tri godine u gradu Changchunu vodio veliko poslovno carstvo. Međutim, jedan događaj potpuno je promenio njegov način života. Naime, nakon što nije mogao da pronađe psa koji mu je pobegao, nije mogao da izbaci iz glave scenario da je njegov pas završio u lokalnoj klanici pasa.

    Kada su ga konačno pustili u klanicu da vidi da li se u njoj nalazi i njegov pas, šokirao se prizorima koje je video. Odlučio je da kupi klanicu, i u njoj da otvori sklonište za napuštene pse (koji je trebalo da budu zaklani).

    Iako je bilo trenutaka kad je u skloništu bilo više od 1000 pasa, trenutno ih u skloništu boravi njih stotinak. Ostali su udomljeni.

    Budući da hrana i lečenje tako velikog broja pasa dosta košta, Yan je vremenom zapao u dugove. Uprkos tome, donacije građana po pravilu ne prima, osim ako se radi o najosnovnijim stvarima.

    Foto: Yutube/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE