Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrabre dame Holivuda: One ne žele da ućute

    U poslednjem broju izdanja „The Hollywood Reporter“, osam talentovanih žena govorile su o (ne)jednakosti u platama, o lošem položaju žena u američkoj, filmskoj industriji i još lošijem položaju starijih žena (pitanje je šta se pod „starijim“ uopšte podrazumeva, pošto su za ovakvu industriju glumice posle 30-te godine već dosta manje atraktivne).

    Velika osmorka su: Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Kate Winslet, Jane Fonda, Carey Mulligan, Brie Larson, Helen Mirren, i Charlotte Rampling.

    Helen Mirren je mišljenja da treba da prestanemo da budemo učtivi kada je seksizam u pitanju: „Ako ikada budem imala dece, koje nemam, prva stvar kojoj ću naučiti svoju devojčicu je da  govori „odj**i.

    Jennifer Lawrence s druge strane, ima problem jer je mediji često prozivaju zbog njene kilaže. Ona je nije tipična holivudska mršavica, već prosečna devojka. „Muškarci sigurno imaju duži rok trajanja. Muškarci mogu da igraju glavnu ulogu koja je seksi 20 godina duže nego što mi možemo,“ istakla je Lawrence. Blanchett je podsetila da nijedna industrija ne plaća jednako muškarce i žene. Takođe, u američkoj filmskoj industriji, postoji i rasizam, odnosno Afro-Amerikanke manje su zastupljene na sceni od „belih“ žena.

    Da su žene sve potlačenije, dokaz su i glumice koje same pokreću producentske kuće kako bi sebi i drugim ženama pružile priliku da dobiju uloge kakve zaslužuju. Jedan od takvih primera je i Reese Whiterspoon

    Foto: The Hollywood Reporter/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE