Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Znak da je Srbija na dobrom putu

    Povećanje penzija i dela plata zaposlenima u javnom sektoru od 1. januara je znak da je Srbija na dobrom putu, kaže ministar finansija Dušan Vujović.

    Gostujući u emisiji Oko na RTS, ministar Vujović je rekao i da će eventualno novo povećanje, u toku iduće godine, zavisiti od smanjenja deficita.

    "Naredne dve godine planiramo da smanjimo po 0,75 odsto BDP taj deficit. Ovo smanjenje ne bi trebalo ni na koji način da dovede u pitanje ostvarivanje ovih ciljeva."

    Ako budemo premašili sledeće godine, kao i ove godine, bićemo više nego spremni i zadovoljni da podelimo taj rezultat, i uz saglasnost MMF, sa svim građanima Srbije, naveo je Vujović.

    Vujović je rekao da očekuje da će krajem meseca biti poznati ključne elementi ponude kineske kompanije za kupovinu Železare Smederevo, kao i da se nada da će se suština ponude uklopiti u strategiju smederevske čeličane.

    Vujović kaže da će se, ako neka od šest ponuda za Telekom Srbija bude dobra, kao što očekuje, i ta kompanija bude privatizovana, država deo novca koristiti za otplatu skupih kredita, a deo za strateške projekte.

    Ukoliko ponude ne budu zadovoljavajuće, prema njegovim rečima, postoji mogućnost profesionalizacije menadžmenta, kao u slučaju Železare Smederevo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE