Znak da je Srbija na dobrom putu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Znak da je Srbija na dobrom putu

  Povećanje penzija i dela plata zaposlenima u javnom sektoru od 1. januara je znak da je Srbija na dobrom putu, kaže ministar finansija Dušan Vujović.

  Gostujući u emisiji Oko na RTS, ministar Vujović je rekao i da će eventualno novo povećanje, u toku iduće godine, zavisiti od smanjenja deficita.

  "Naredne dve godine planiramo da smanjimo po 0,75 odsto BDP taj deficit. Ovo smanjenje ne bi trebalo ni na koji način da dovede u pitanje ostvarivanje ovih ciljeva."

  Ako budemo premašili sledeće godine, kao i ove godine, bićemo više nego spremni i zadovoljni da podelimo taj rezultat, i uz saglasnost MMF, sa svim građanima Srbije, naveo je Vujović.

  Vujović je rekao da očekuje da će krajem meseca biti poznati ključne elementi ponude kineske kompanije za kupovinu Železare Smederevo, kao i da se nada da će se suština ponude uklopiti u strategiju smederevske čeličane.

  Vujović kaže da će se, ako neka od šest ponuda za Telekom Srbija bude dobra, kao što očekuje, i ta kompanija bude privatizovana, država deo novca koristiti za otplatu skupih kredita, a deo za strateške projekte.

  Ukoliko ponude ne budu zadovoljavajuće, prema njegovim rečima, postoji mogućnost profesionalizacije menadžmenta, kao u slučaju Železare Smederevo.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE