Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada diže dnevnice?

    U Vladi Srbije uveliko razmišljaju da revidiraju odluku o smanjenju isplata za putovanja, tako da dnevnice za putovanja državnih službenika u inostranstvo od naredne godine budu 50 evra, a po Srbiji 700 dinara, nezvanično saznaju Novosti.

    Kako smo saznali, o ovom potezu se razmišlja u Vladi, a opcija koja se najčešće pominje je da se tarifa za unutrašnja putovanja podigne na oko 700 dinara, a da se za odlazak preko granice dobija najviše oko 50 evra.

    To znači da dnevnice neće biti vraćene na prvobitne iznose, ali će, ipak, biti povećane do nivoa koji može da podmiri deo troškova u inostranstvu.

    Uz to, biće znatno pooštrena kontrola ko gde putuje, pa će se vršiti selekcija, kako bi se odlazilo samo na one događaje od kojih naša zemlja može imati koristi i gde je prisustvo predstavnika naše zemlje obavezno.

    Od kada je doneta odluka da se dnevnice za putovanja po zemlji smanje na 150 dinara, a za inostranstvo na 15 evra, sve češće se mogu čuti pritužbe da se za ovaj novac ne može "preživeti" u inostranstvu.

    >>>>Političari različito o smanjenim dnevnicama, ali Babićev odgovor je najbolji

    Takođe, državni službenici se dogovaraju da u "okrnjenim" timovima putuju na razne događaje, konferencije, zasedanja, jer niko ne želi da boravak delimično plaća iz svog džepa.

    Pre smanjenja dnevnica, iznosi za putovanja u razne krajeve sveta bili su različiti. Najviše se dobijalo za odlazak u Brisel – 103 evra, za put u SAD oko 100 dolara, Istanbul 89 dolara, Grčku 50 evra…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE