Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Istraga oko maslinovog ulja u Italiji

    Antimonopolske vlasti Italije pokrenule su istragu protiv sedam kompanija koje se sumnjiče da su prodavale maslinovo ulje nižeg kvaliteta kao ekstra devičansko, popularno zbog bogatog ukusa i koristi za zdravlje.

    Ovonedeljna otkrića italijanske policije pokazuju da ulje nekih od vodećih italijanskih proizvođača koje se prodaje kao ekstra devičansko ne ispunjava stroge propise o kvalitetu, prenosi Reuters.

    Istraga je pokrenuta nakon što su istražitelji iz Torina prethodno proveravali iste kompanije zbog sumnje u vezi sa lažnim etiketama koje zavaravaju potrošače.

    Među spornim markama ulja su "bertoli", "karapeli" i "saso" u vlasništvu španskog giganta Deoleo, koji tvrdi da su sve njegove vrste ekstra devičanskog ulja prošle testove u Italiji.

    Italija je drugi po veličini proizvođač maslinovog ulja u svetu, nakon Španije, i godišnje izvozi stotine hiljada litara tog ulja ukupne vrednosti oko dve milijarde evra.

    Istraga dolazi nakon loše godine za proizvođače maslinovog ulja u Italiji zbog loših vremenskih prilika i bakterijske bolesti maslina. Suša je uticala i na proizvodnju maslinovog ulja u Španiji, što je dovelo do rasta globalnih cena tog prozivoda od gotovo 10 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE