Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gorivo poskupljuje i gura cene na rafovima?

    Punjenje državnog budžeta akcizama za gorivo od četiri milijarde dinara, koje se očekuje od naredne godine, doneće poskupljenje na pumpama od oko 2,4 dinara po litru, a "poguraće" i cene hrane na rafovima, pišu Novosti.

    Najveća posledica povećanja državnog nameta za gorivo ipak bi mogla da bude smanjenje potrošnje, jer će sa poskupljenjem naš dizel biti ubedljivo najskuplji u regionu.

    Ukoliko drugi parametri koji utiču na cenu goriva, kao što su kotacije benzina i dizela ili kurs dinara u odnosu na dolar, ostanu nepromenjeni, poskupljenje na pumpama je neminovno.

    Svako povećanje cena, po pravilu, izaziva pad potrošnje, ali u ovom slučaju, budući da su cene goriva u Srbiji već nekoliko meseci u blagom padu, povećanje akcize bi nas zapravo vratilo na cene koje su važile početkom oktobra, kaže generalni sekretar Udruženja naftih kompanija Srbije Tomislav Mićović.

    >>>>Dizel u Srbiji među skupljim u regionu

    Sa povećanjem akcize na gorivo očekuje se poskupljenje svih proizvoda i usluge u čiju cenu se kalkulišu troškovi transporta, kaže ekonomista Ivan Nikolić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE