Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Novom Sadu velika investicija, u Beogradu od Hiltona do Ikea

    Premijer Aleksandar Vučić najavio je da se planira velika investicija u Novom Sadu, a da se investotor obavezao da zaposli 3.000 ljudi.

    "Posle mnogo godina bez investicija, a velike investicije su one koje zapošljavaju više od 1.000 ljudi, u Novom Sadu uskoro ćete imati investitora iz automobilske industrije, koji će zaposliti 3.000 ljudi", objasnio je premijer obraćajući se poslanicima u Skupštini Srbije u četvrtak uveče.

    I u Beogradu ćemo uskoro imati od Hiltona do Ikea, sve što prethodnih godina nismo imali, rekao je i dodao da će vlada subvencionisati sve one koji će da ulažu u Pčinjski, Nišavski, Toplički okrug.

    "Želimo tamo više investitora. Nećemo ostaviti na cedilu ljude u Priboju, iako su ih neki drugi uspešno uništavali i razarali u godinama koje su prethodile", naveo je premijer i primetio da ne razume kritike u situaciji kad se povećavaju plate i penzije a smanjuje pretplata.

    Govoreći o Air Serbia, on je rekao kako su mnogi govorili da ta firma ništa ne valja, a ona danas ima dobre rezulate zbog kojih nam zavidi ceo region.

    Broj putnika je rastao sa 1,3 miliona, 2,3 miliona, do 2,6 miliona u 2014. godini. Broj destinacija je porastao sa 32 od kojih većina nisu bili dnevni letovi, na 40 dnevnih, smanjena je prosečna starost letelica i povećan njihov broj, kao i broj pilota i kabinske posade, rekao je premijer.

    "Svi su u regioni ljubomorni na Air Serbia, a samo neki kod nas žele da to bude loše. A onda su ljubomorni i što je ranije koncesija na aerodrom vredela 120 do 140 miliona, a danas možemo preko 500 miliona evra da dobijemo za koncesiju aerodroma i građani to znaju", rekao je Vučić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE