Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Francuski Atalian preuzeo Mopex

    Francuski Atalian, globalni lider u oblasti održavanja poslovnih objekata, i kompanija Mopex iz Beograda, potpisale su Ugovor o preuzimanju većinskog udela ove srpske kompanije.

    “Dolaskom Atalian-a na srpsko tržište naša zemlja je dobila ozbiljnog investitora zahvaljujući kojem će kompanija nastaviti da pruža usluge visokog kvaliteta, a ova investicija podrazumeva i proširenje poslovanja i razvoj potpuno novih delatnosti što će rezultirati otvaranjem novih radnih mesta”, rekao je Dušan Radaković, generalni direktor Mopex d.o.o. Beograd.  

    Pripajanje jake lokalne kompanije prepoznatljivom svetskom brendu je strategija koju kompanija Atalian uspešno sprovodi i koja ju je dovela do toga da danas ima preko 65.000 zaposlenih, sa godišnjim obrtom samo tokom 2014. godine, od oko 1,3 milijardi evra. 

    “U Srbiji, u kompaniji Mopex, prepoznali smo idealnog partnera, lidera na domaćem tržištu, sa kojim ćemo zajedničkim snagama i kroz nove investicije uspeti da nastavimo sa unapređenjem poslovanja i širenjem delatnosti“, rekao je Matthieu de Baynast de Septfontaines, izvršni direktor kompanije Atalian i dodao “Kompaniji Atalian je u fokusu da poveća svoj internacionalni obrt sa 20 na 50 odsto do 2020. godine, a kako bismo ostvarili ovakvu ambiciju, u narednih sedam godina treba da budemo prisutni u 40 zemalja”.

    Grupacija ATALIAN je vodeća evropska kompanija u oblasti industrijskih servisnih usluga, sa 25.000 klijenata i 65.000 zaposlenih, posluje u 21 zemlji u svetu. Takođe, svoje usluge pruža i globalno kroz osam delatnosti: usluge čišćenja, održavanje higijene, uređenje okoline i zelenih površina, građevinski radovi, recepcionarske usluge, tehničko održavanje, usluge zaštite, transport i logistika.

    MOPEX D.O.O. Beograd osnovan je 1997. godine kao porodično preduzeće, čije se poslovanje zasniva na pružanju usluga profesionalnog održavanja higijene, tekućeg održavanja poslovnih objekata, kao i uvozom i distribucijom mašina, opreme, hemijskih sredstava i potrošnog higijenskog materijala. Uz savremen način rada, dobru organizaciju, primenu naprednih metoda, mašina i oprema, danas kompanija predstavlja jednog od lidera u svojoj oblasti i zapošljava više od 800 radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE