Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osvrt nedelje u #3u300: Daško i Mlađa, O radio

    Umesto da akcenat stavimo na veliku pobedu Srbije nad Kosovom u Unesku i istorijske ekonomske rezultate Vlade Srbije, proteklu nedelju su nam „pokvarili“ tabloidi i njihov rat za što veći deo medijskog kolača. Ali taj „rat“ je bio dovoljno zabavan da bude veći deo ovog mini intervjua.

    Gosti naše rubrike #3u300 ovog petka su Daško Milinović i Mladen Urdarević, poznatiji kao Daško i Mlađa, koje od kraja oktobra možete slušati svakog jutra na O radiju. Postavili smo im tri pitanja, a oni su odgovorili u svom stilu.

    MEDIJI: Cele nedelje čitamo i gledamo kako pljušte optužbe na relaciji Kurir vs. Informer/Pink. Čija vam se „odbrana novininarstva“ više sviđa?

    MLAĐA: To je kao da pitate samohranu majku nerotkinju  koje dete joj je draže. Svaki na svoj način su dragi i svakim novim obraćanjem javnosti pomere granicu novinarskog dna na jednu lestvicu niže. 

    DAŠKO: Ja sam oduvek bio za DJ Vučićevića. On je naš komad svetske biološke baštine. Živo biće na bazi čistih slina za čije proučavanje su zainteresovani vanzemaljski naučnici te ga moramo dobro paziti. Pink ne gledam otkad nema BB Show pa mi tako ostaje samo opozicioni Kurir. Eto, to je poredak…

    UNESKO: Ove nedelje Srbija je ostvarila pobedu u Unesku. Diplomatska inicijativa da se ne prihvati članstvo Kosova u ovoj organizaciji, kako kaže ministar inostranih poslova Ivica Dačić, nije koštala ni dinara. Osim telefonskih računa. Koga je sva Dačić zvao i kako su ti razgovori izgledali?

    MLAĐA: Koga god da je zvao siguran sam da je to bio poziv sa fiksnog telefona na fiksni, u kasnim večernjim satima kada su pozivi jeftiniji. Ovo je naša najeftinije pobeda, skoro džabe!

    DAŠKO: Živila pobeda Srbije nad Uneskom! Ja sam svoj deo obavio tako što ove godine neću da kupim one njihove čestitke što navodno deca crtaju. Mogu samo da zamislim koliko košta razgovor sa Laosom ili Surinamom (glavni grad Paramaribo, rodno mesto mnogih igrača holandske fudbalske reprezentacije).

    TABLOIDI: Vaše kolege sa RTV-a u emisiji „Dnevnjak“ napravili su odličan skeč o tome kako se prave naslovi u tabloidima. Kako bi Daško i Mlađa po tom receptu osmislili naslov za jednu, ne toliko atraktivnu vest, kao što je na primer, da će Vučić sutra održati konferenciju za štampu?

    MLAĐA: SKANDALOZNO! Sutra novinarske krvopije ponovo napadaju najboljeg, najlepšeg i najpametnijeg među nama. Ali pitanja koja im je on pripremio će vas potpuno iznenaditi!!!

    DAŠKO: Blic: Nećete verovati kad će premijer održati KZŠ!

    Informer: Vučić sutra razbija na KZŠ!

    Danas: Polemiku o sutrašnjoj Vučićevoj KZŠ čitajte sledeće nedelje u našem listu.

    KURIR: Ovo bi nam juče bilo glavno! Premijer održava KZŠ dok mi nalazimo svedoke zuluma Željka Mitrovića.

     

    Osvrt nedelje u #3u300: Marko Dražić, Njuz.net

    Osvrt nedelje u #3u300: Jasna Stojanović, Politika

    Osvrt nedelje u #3u300: Marko Prelević, Nedeljnik

    #3u300: Veljko Pajović, Studio B

    #3u300: Nikola Radišić, N1

    #3u300: Tatjana Aleksić, B92

    #3u300 : Marko Somborac, Blic

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE