Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    IZBORI U HR: HDZ i SDP ujednačeni, trebaće im Most

    Prema najnovijim rezultatima izlaznih anketa, Domoljubna koalicija okupljena oko opozicione Hrvatske demokratske zajednice osvaja 57 mandata, a Hrvatska raste koju vodi vladajuća Socijaldemokratska partija 56 mandata.

    Tri nacionalne televizije objavile su dopunjene rezultate izlaznih anketa koje pokazuju da je treća politička snaga u zemlji i dalje nova stranka Most, ali se broj osvojenih mandata te stranke smanjio za jedan i sad iznosi 17.

    Što se tiče ostalih stranaka rezultati su ostali isti u odnosu na rezultate objavljene u 19 časova. Po tri mandata osvajaju koalicija predvođena Istarskim demokratskim saborom, koja je članica vladajuće koalicije i Živi zid, dok po dva mandata imaju koalicija okupljena oko zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i stranka osuđenika za ratne zločine Branimira Glavaša.

    Anketom nisu bili obuhvaćeni glasovi dijaspore, koja ima pravo na tri poslanika u Saboru i tradicionalno je naklonjena HDZ, kao ni glasovi pripadnika nacionalnih manjina koji u 12. izbornoj jedinici biraju ukupno osam poslanika, od kojih najmanje tri mesta pripadaju srpskoj nacionalnoj manjini.

    Izlazne ankete je za nacionalne televizije sprovela agencija Ipsos Puls na 400 biračkih mesta.

    Foto: twitter-printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE