Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osveta (ne)lekovitog `tonusa`

    Proizvođač hleba "tonus", kompanija Trivit, sveti se građanima koji su ukazali na lažne tvrdnje o lekovitosti tog hleba.

    Kompanija je iskoristila tekst jednog blogera u kojem su građani i mediji koji su pisali o prevari označeni kao zločinačko udruženje koje je htelo da reketira Trivit. Tekst koji obiluje hvalospevima o "tonusu" Trivit je preneo na svojim profilima na društvenim mrežama i čak platio Facebooku da tekst vidi što veći broj ljudi.

    Na meti autora teksta našla se i Tatjana Vehovec, blogerka pod pseudonimom Mooshema, koja je raskrinkala lažnu tvrdnju da "tonus" ima licencu Ruske akademije nauka. Vehovec za Blic kaže da je potrebno mnogo zle namere da neko poveže građanski čin sa kriminalnom aktivnošću.

    Deo kriminalne organizacije su morale biti i inspekcije, ministarstva, mediji i armija stručnjaka. Ili je ovo obračun sa potrošačem koji je skrenuo pažnju na obmanu. U zemlji u kojoj nema zakona koji štiti uzbunjivača, to je zgodno sredstvo za one koji nisu marili ni za postojeće zakone, kaže Vehovec.

    Ona smatra da je sada stvarno na delu "udruživanje sa ciljem proizvodnje blata u kojem treba svi da se ukaljaju da bi proizvođač koji je obmanjivao potrošače ostao čist". Potrošaču, blogeru, ugrožena su ljudska prava, jer je na delu pokušaj diskreditacije ličnosti i linča, kaže Vehovec.

    U tekstu je napadnuta i novinarka Vremena Jovana Gligorijević. "Mi smo se tom temom bavili isključivo kao primerom građanske odgovornosti. Imputirati meni ili Vremenu da učestvujemo u orkestriranoj kampanji smešno je i to može da tvrdi samo diletant", kaže za Blic Gligorijevićeva.

    Direktorka Trivita Milena Jakšić nije želela da odgovori na pitanje koliko je ta kompanija platila sporni tekst. "Smatram da nema potrebe da vam odgovorim na to pitanje jer nema osnova da ga postavite", rekla je Jakšićeva za Blic. Vlasnica Trivita Vera Šćepanović takođe "nije mogla da kaže" koliko je Facebooku plaćen sponzorisani link na sporni tekst.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE