Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Russia Today dogodine na Balkanu

    Moćna ruska televizijska mreža stiže na Balkan i počinje sa svakodnevnim programom, detalji cele "operacije" još se čuvaju u tajnosti.

    Moćna ruska televizijska mreža Russia Today stiže naredne godine na Balkan i počinje sa svakodnevnim programom za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru.

    Još prošle nedelje, u srpskim medijima se pojavila vest da će Rusija će pokrenuti regionalnu televiziju, čiji direktor će najverovatnije biti reditelj Emir Kusturica. Međutim, tada se pominjalo da će taj balkanski medij biti napravljen po uzoru na Russia Today, ali, kako prenosi Dnevni list, reč je upravo o RT.

    Glavno sedište biće u Beogradu, a imaće redakcije u Banjaluci i Podgorici. Detalji cele "operacije" još se čuvaju u tajnosti, a navodno će zvanična Moskva u taj projekat investirati 11 miliona evra.

    Osnivanje balkanske televizije RT proizilazi iz sporazuma koji su Rusija i Srbija potpisali 15. oktobra u Moskvi i po svim ocenama radi se o širenju ruskog uticaja na Balkanu, posebno u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, a emitovaće se uglavnom informativni i kulturno-zabavni program. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE