Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Kinezi hoće Telekom?

    Kineski telekom je zainteresovan za Telekom Srbije i sa predstavnicima te kineske kompanije danas je u Vladi Srbije održan prvi sastanak, izjavila je državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

    Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da si Kinezi zainteresovani i da postoji mogućnost da otkupe tendersku dokumentaciju za privatizaciju Telekoma Srbije.

    "Kineski telekom je zaintereosvova za privatizaciju Telekoma Srbije i on se u ovoj fazi pojavljuje kao novi zainteresovani kupovinu Telekoma", rekla je Matićeva.

    Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala državnog telekomunikacionog preduzeća Telekom Srbija, ;a ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra.

    Oba reprezentativna sindikata Telekoma Srbije najavili su danas akcije za sprečavanje prodaje tog državnog preduzeća, protiv čega su, kako su istakli, svi zaposleni Telekoma i većina građana Srbije. ;

    Jedinstveni sindikat Telekoma Srbije i Sindikat Telekoma Srbije najavili su da će 11. novembra ispred Vlade "organizovati veliki protest" protiv prodaje tog preduzeća, na koji su pozvale i sve građane koji se protive prodaji, kao i partnerska preduzeća.

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2. novembra da se Telekom neće prodavati ukoliko se ne dobije dobra cena za tu kompaniju.

    "Važno je ako možemo da taj posao (privatizaciju Telekoma) završimo pošteno, da dobijemo neki veliki novac i da kompanija ide napred. Ako ne možemo da dobijemo, nećemo ni da ga prodamo", kazao je Vučić novinarima na otvaranju trafostanice Beograd 20 u Mirjevu.

    Premijer je naglasio da "neće biti srećan" ako se ne uspe u procesu privatizacije Telekoma Srbije, jer će se onda, kako je dodao kompanija naći u ozbiljnim problemima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE