Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Želite da učite engleski? Jeste li probali na YouTube-u?

    Šta vam je prva asocijacija na YouTube?

    Vrlo verovatno neki od smešnih klipova ili neke od rečenica koje su postale deo internet opšte kulture. Međutim, ovaj medij svojim raznovrsnim sadržajima može da bude iskorišćen i u edukativne svrhe.

    Da, možete učiti engleski na YouTube-u.

    Ova metoda ima sve aspekte da je zavolite i počnete da je primenjujete već danas – lekcije su kratke i obezbeđuju informacije vrlo jednostavne za razumevanje. Nema šanse da izgubite fokus. Tako da, jedna kratka lekcija dnevno i vrlo brzo ćete primetiti napredak.

    Ovo je izbor kanala koje možete uvrstiti u prosečno vreme provedeno na YouTube-u.

    Real English  – ako ste početnik u učenju engleskog, ovo je pravi materijal za vas. Situacije su iz svakodnevnog života i to vam pruža ležeran i prirodan kontekst učenja jezika, koji nije tako lako postići na kursu jezika. Još jedna prednost su titlovi na engleskom, tako da ujedno vežbate i speling i možete lakše da pratite gramatičke oblike koji se javljaju.

    BBC English  – kada iza nečega stoji BBC (The British Broadcasting Corporation) to znači dobar engleski. Kolekcija klipova na ovom kanalu je raznovrsna i sadrži intervjue, svakodnevne situacije, vesti, čak i crtaće. Klipovi su kratki i informativni, tako da pored vežbanja jezika, možete saznati i nešto novo.

    Business English Pod  – sve preporuke idu ovom kanalu ako je fokus vašeg usavršavanja poslovni engleski. Pored vokabulara za određene oblasti poslovanja (marketing, finansije, prodaja, itd), lekcije na ovom kanalu nude vam konkretne predloge kako da se snađete u određenim poslovnim situacijama.

    VOA Learning English  – Voice of America je nešto drugačiji kanal. Ovde možete naći titlovane vesti koje se prezentuju nešto sporije nego što je uobičajeno. To vam pruža mogućnost da svaku reč čujete jasno i proverite u titlu kako se piše. Na Google+ Hangouts postoje VOA diskusije na engleskom gde možete učestvovati i ostaviti svoj komentar na vesti koje ste upravo čuli.

    Speak English with Misterduncan  – jedan od najpopularnijih kanala za učenje engleskog i čim pogledate prvi video odmah vam je jasno zašto. Misterduncan je istinski obožavalac engleskog i to se kroz njegove lekcije itekako vidi.  Kroz humor predstavlja različite teme i fokus je na govornom engleskom, umesto na suvoparnoj gramatici.

    EF podEnglish  – sigurno imate 5 minuta dnevno za jednu lekciju. Odaberite nivo od potpunog početnika, preko srednjeg, do naprednog nivoa i vežbajte engleski sa ovim tematskim petominutnim klipovima.

    Prema podacima DMR-a, YouTube ima preko milijardu korisnika, što je skoro jedna trećina svih Internet korisnika. Preko 4 milijarde pregleda beleže dnevno, dok je prosečno vreme koje provedemo na YouTube-u, po jednoj mobilnoj poseti, 40 minuta.

    Hajde da i ovu aktivnost iskoristimo da nam engleski bude bolji.

    PIŠE: Marija Živanović, profesor engleskog jezika
    Ako želite da vaš engleski bude još bolji pišite Mariji na [email protected]

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE