Novi startap `vrbuje` taksiste i preti Uberu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi startap `vrbuje` taksiste i preti Uberu

  U borbu na globalnom tržištu taksi prevoznika uključio se novi startup Karhoo, firma osnovana pre manje od godinu dana koja je od potrebnih milijardu, do sada prikupila oko 250 miliona dolara.

  Planiraju doći do milijardu dolara kapitala kojim nameravaju da uzvrate udarac "peer-to-peer" igračima poput Ubera, koji je prošle nedelje stigao i u Zagreb.

  Plan Karhooa je da zauzme tržište u partnerstvu s licenciranim vozačima, što je najizglednije u zemljama u kojima Uberu i sličnim operaterima ne dopuštaju rad, ali i da zaustave strmoglavi pad cena usluga. Kako kaže osnivač Daniel Ishag, "Uber ne može da ruši cene zauvek, moraju i oni biti profitabilni".

  Karhoo najavljuje da će u januaru 2016. lansirati sopstvenu taksi aplikaciju, i to u saradnji s nekoliko jakih partnera u taksi biznisu.

  Usluga bi trebalo da se pojavi u Londonu, Njujorku i Singapuru, pošto se u saradnji s lokalnim taksistima i vlasnicima prevozničkih firmi osigura mreža od čak 200.000 vozila.

  To uključuje saradnju s najvećom britanskom taksi grupom Addison Lee, potom s operaterom londonskih crnih taksija Comcab, njujorškim firmama Carmel i Dial 7, te oko 10.000 vozača žutih i zelenih taksija u Njujorku, otkriva Financial Times.

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE