Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novosadski sajam domaćin Međunarodnog dana energetike

    Novosadski sajam će u sredu i četvrtak biti domaćin Međunarodnih dana energetike i investicija, na kojem će se predstaviti mnoge energetske kompanije iz naše zemlje – Naftna industrija Srbije, JP “ Srbijagas”, “Elektroiprivreda Srbije”, “Schneider Electric”, “Telekom”…. Zemlja prijatelj je Mađarska, iz koje će se predstaviti 17 kompanija i institucija iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

    Po rečima generalnog direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića, energetika je tema 21. veka, a manifestacija koje će biti održana pravo je mesto da se lokalne samouprave povežu sa investicionim partnerima zaintersovanim za projekte u oblasti energetike, infrastrukture, vode, ekologije i drugih komunalnih oblasti.

    Po rečima pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine Nenada Stankovića, na ovoj manifestaciji će, uz veliki broj savetoavnja i predavanja na kojima će učestvovati stručnjaci iz oblasti energetike i investicija, biti i proizvođači opreme, kao i potencijalni domaći i strani investitori. Tokom priredbe, rekao je Stanković, biće potpisani ugovori o sufinasiranju u rekonstrukcije javne rasvete u šest vojvođanskih opština, dok će s desetak poljoprivrednih gazdinstava biti potpisani ugovori o korišćenju solarnih sistema za navodnjavanje

    Po rečima predsednice Upravnog odbora CEDEF-a Jovanke Arsić Karišić, tokom Međunarodnih dana energetike i investicija više od 110 stručnjaka održaće predavanja na kojima će prezentovati najvija iskustva iz oblasti energetike i investicija, biće održani B2B sastanci, preneta iskustva, ukazano na načine apliciranja za dobijanje sredstava iz međunarodnih fondova, a biće reči i o javno-privatnom partnerstvu u oblasti investiranja.

    U Kongresnom centru Master tokom manifestacije biće oko 2.000 eksperata, predstavnika vlada, lokalnih samouprava, međunarodnih i domaćih finansijskih i razvojnih institucija i organizacija, a cilj je da se podstaknu investicije u energetski sektor, industrijske parkove, izgradnju prečistača otpadnih voda, stimuliše korišćenje obnovljivih izvora energije… Razgovaraće se i o energetskoj sigurnsoti, energetskoj efikasnosti u zgradarstvu, klimatskim promenama, energetskom menaxmentu, novim tehnologijama u energetici, komunalnom i industrijskom otpadu, inevsticijama u energetiku i infrastruktru, transferu tehnologija…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE