Koridori raskidaju sa Bugarima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koridori raskidaju sa Bugarima

  Koridori Srbije će raskinuti ugovor sa bugarskom Trace Group zbog spore izgradnje obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10.

  Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović je izjavio da je Trace Group obavila svega 13 odsto posla ističući da su Koridori imali korektan odnos pre toj kompaniji, koja je više puta upozoravana da mora da pokrene radove, prenose RTS i B92.

  Bugarska Trace Group Hold plc je krajem juna 2014. dobila posao gradnje obilaznice oko Dimitrovgrada na Koridoru 10 i tako zamenila na toj deonici austrijsku Alpinu koja je bankrotirala 2013. godine. "Trejs je dobio rok za gradnju od 450 dana, a vrednost ugovorenih radova je iznosila 2,26 milijardi dinara.

  Na deonici obilaznica oko Dimitrovgrada i granice sa Bugarskom, Trace je trebalo da izgradi auto-put dužine 5,8
  kilometara u punom profilu, sedam mostova dužine od 20 do 500 metara, čiji je raspon između 30 i 35 metara, takođe, u punom profilu.

  Đurović kaže da će resorno ministarstvo i Svetska banka, koja kreditira gradnju na toj deonici, podržati Koridore da se nakon raskidanja ugovora po ubrzanoj proceduri izabere novi izvođač. On je dodao da će ta deonica biti završena do kraja 2016. godine, do kada treba da bude završen ceo putni Koridor 10 kroz Srbiju.

  "Veoma je važno da ovakav ugovor bude raskinut i to pokazuje da srpska vlada može da kontroliše rad kompanija sa kojima postoji ugovor. Sada je važno da se pred početak nove sezone pronađe novi izvođač radova", izjavio je šef Svetske banke u Srbiji Tony Verheijen.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE