Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I svedoci tužilaštva Miškoviću u korist?

    Advokati predsednika Delta holdinga zadovoljni dosadašnjim tokom procesa, tvrdeći da se na suđenjima nije čulo ništa što bi teretilo Miroslava Miškovića, čak ni od strane svedoka tužilaštva.

    "Meni bolja odbrana od onoga što pričaju svedoci tužilaštva i ne treba." Ovom rečenicom Miroslava Miškovića mogao bi da se rekapitulira dosadašnji proces protiv njega. Odbrana smatra da čak ni svedoci tužilaštva nisu rekli ništa što bi otežalo položaj Miškoviću i da su listom samo potvrđivali njihove dokaze, pišu Novosti.

    Objašnjavajući propise, procedure, zakonska tumačenja svi ti direktori i rukovodioci u putarskim preduzećima, ekonomisti, inženjeri, pravnici, računovođe tvrde da je sve što je rađeno bilo u skladu sa zakonom. Svi oni bili su izričiti da im niko od okrivljenih nikada nije tražio da nešto urade mimo propisa.

    Među najinteresantnijim svedocima bio je Zoran Kaitović, vlasnik firme Elektro Loznica koji je u Specijalnom sudu ispričao da je neke poteze policije shvatio kao ozbiljan pritisak, zbog toga što svedoči u ovom procesu.

    Naveo je da je od pre mesec i po paralelno sa pozivima suda da dođe da svedoči, svaki put dobijao i pozive da se javi u Upravu kriminalističke policije, gde su ga ispitivali u vezi, kako kaže, "navodnih nezakonitosti oko nekog placa u Novom Sadu."

    Oko tog placa saslušavali su me inspektori Milan Pejčić i Bogdan Pušić, koji rade na predmetu Miškovića, naveo je Kaitović. Isti ti ljudi su me ispitivali i kad sam priveden zbog kupovine akcija PZP Niš u ovom slučaju. Na pitanje sudije kako zna da ti inspektori rade na Miškovićevom predmetu, odgovorio je da na celom zidu njihove kancelarije stoje "šeme i Miškovićeve slike".

    Tako je i Vesna Vojinović, zamenik direktora u računovodstvenoj firmi Kamastra čiji je Mera invest bila klijent ispričala da su poreski inspektori 2010. godine gledali odakle Mera investu tolike pare, analizirali dokumentaciju i zaključili da je sve urađeno po zakonu.

    Odbrana je osporila i kalkulaciju obračuna kamate za kredit Miškovićevog Hemslejda PZP Nišu, koju je po nalogu policije odradila Komercijalna banka i prema kome stoji da je naplaćeno 217.000 evra više kamate.

    Kamatne stope koje su oni koristili su veće od onih u fakturisanim obračunima Hemslejda, naveo je Miškovićev advokat Zdenko Tomanović. Oni su obračunavali kamate na dan kada su isplaćivane rate, a ne na dan kada su prema ugovorima trebalo da budu naplaćene.

    Svedok Tatjana Ilić Evtimov koja je radila tu kalkulaciju obračuna rekla je da nije imala ugovor dve firme, već da su joj iz policije poslali podatke. Na mnoga pitanja kako je radila obračun, kako je odredila euribor i kamatnu stopu odgovarala je "ne znam, moram da proverim". Zbog toga su i branitelji i Mišković zatražili da se pripremi i dođe ponovo da svedoči.

    Proces protiv Miroslava Miškovića nastavlja se sredinom novembra.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE