Online sajam zapošljavanja i znanja u znaku Y generacije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Online sajam zapošljavanja i znanja u znaku Y generacije

  Šesti regionalni online sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtualni dani karijera i znanja 2015“ održaće se od 21. do 28. oktobra na adresi www.dankarijera.com. Ovaj već tradicionalni događaj, organizuju tri najposećenija portala za zapošljavanje i obrazovanje u regionu – iz Srbije sajt Poslovi.infostud.com, u saradnji sa Infostudovim  sajtovima posvećenim obrazovanju, portal MojPosao.net iz Hrvatske i Posao.ba iz Bosne i Hercegovine.

  Ovogodišnji sajam u znaku Y generacije

  Ovogodišnji onlajn sajam će biti u znaku tzv. Y generacije tj. ljudi rođenih 80-ih i 90-ih godina koji sa godinama postaju dominantni na tržištu rada, odnosno ponuda poslova i obuka će u najvećoj meri biti prilagođena pripadnicima ove generacije.

  U periodu od 21.10. do 28.10., posetioci će moći da pristupe sajmu u bilo koje vreme iz svojih domova i da pregledaju oglase za posao, obuke i kurseve bitne za razvoj karijere, kao i da putem chat servisa razgovaraju sa poslodavcima i predstavnicima edukativnih ustanova.

  Iako se sajam održava online putem, centralni događaj na njemu predstavljaju panel diskusije koje će se održati u prostorijam LINK grupe u Zemunu u subotu 24.10., tokom kojih će poslodavci, predstavnici Ministarstva prosvete i Ministarstva rada, ali i istaknuti autori koji se bave tematikom zapošljavanja i obrazovanja govoriti o specifičnostima prilikom zapošljavanja generacije Y. Biće reči o odnosu između formalnog i neformalnog obrazovanja, pohvalama i zamerkama koje poslodavci imaju na „milenijalse“, novim modelima zapošljavanja, sticanju potrebnih znanja za novo doba, ali i očekivanjima koje poslodavci imaju od kandidata. Posetioci će moći da se prijave i da fizički prisustvuju radionicama u prostorijama kompanije Link group, ili da ih prate putem live stream-a.

  Koje kompanije će učestovati na sajmu?

  Onlajn sajam je za proteklih pet godina zabeležio preko 800 000 poseta, a samo prošle godine je bilo preko 200 000, od kojih najviše iz Srbije.

  Među izlagačima na samu koji su u potrazi za zaposlenima će se ove godine naći kompanije: Nestle Adriatic S d.o.o, Lidl Supermarketi, Philip Morris International d.o.o., JT International AD Senta, Telenor d.o.o, Koncern Bambi a.d, Trizma, Cooper Tire & Rubber Company Serbia d.o.o, Lion Group, eFront, Societe Generale Banka Srbija a.d, Orion Telekom d.o.o, Nelt Co d.o.o, Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad.

  Što se edukativnih ustanova tiče, izbor obuka i kurseva će ponuditi: Cotrugli Business School, Kursevi.com, Francuski institut, Ambasada Kanade, Ambasada Australije i Link Group d.o.o.,

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE