Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ulaganje u najbitniji resurs – ljude

    Avel Lenttan, direktorka kompanije Evolvea koja već neko vreme uspešno posluje na prostoru Srbije govori o srpskom poslovnom tržištu, inovacijama i o poslovanju firme na čijem je čelu.

    Osnovna filozofija Evolvea se stalno prevazilaženje prepreka za tehnološku inovaciju, koja štiti životna i radna okruženja i omogućava celokupno poboljšanje života. U kojim oblastima Evolvea radi i koje su prednosti vaših rešenja?

    Evolvea SmartPlatform je rezultat višegodišnjeg spoja industrijske stručnosti i akademskih istraživačkih institucija. Obraćajući se velikim izazovima koje nameće korišćenje fragmentisanih tehnologija, Evolvea predstavlja potpuno integrisanu tehnologiju baziranu na IoT i paradigmi velikih podataka.

    Poslujemo u mnogim industrijskim oblastima kao što su automobilska industrija, gradnja, projektovanje, nafta, gas, hemijska industrija, energetika, zaštita životne sredine, hrana i veliki trgovinski lanci, zdravstvena industrija i Vlada.

    Možete postići sve ovo samo ako razumete svakodnevne operativne i poslovne procese koje imaju različiti segmenti industrije, uključujući poteškoće ili izazove sa kojima se suočavaju. Da bismo bili lider u ovoj oblasti investirali smo u  timove stručnjaka iz različitih sektora, koji su u stanju da iznesu celu priču. To je bio ogroman napor koji smo uložili tokom godina, ali smo zaista zadovoljni time ko smo i šta smo postigli.

    Naša rešenja su zasnovana na istinski inovativnoj tehnologiji koja pokriva veliki ciklus koji podrazumeva fazu prikupljanja podataka i automatizaciju, korišćenje senzora, oznake, pogone, komunikacionu infrastrukturu i nadgledanje, a sve je proizvedeno i dizajnirano u našim laboratorijama.

    Revolucionarni pristup dolazi od kompetentnih. Dok je najčešći pristup primenjivanje već postojeće tehnologije koja zadovoljava potrebe tržišta. Naša istinska vrednost je u projektovanju i proizvodnji tehnološke inovacije usmerene na rešavanje specifičnih potreba tržišta.

    Sve što sam objasnila sadrži naša ’IoT Cloud’ platforma, koju poseduje više od 1000 različitih kupaca.

    IOT paradigma pravi preokret u širokom spektru sektora donoseći mnogo za napredak izgrađujući inteligenciju u svojim sredinama i procesima. Ovaj sistem koji se razvija odlikuje širok spektar odličnih tehnoloških segmenata i inovacija, dizajniranih kao deo jedne velike slagalice. Kao što je slučaj sa mnogim novim inicijativama, jedan od izazova sa kojima se suočava pionirska generacija je učiniti da ove tehnologije međusobno komuniciraju.

    Mislim da smo mi zaista lider u ovoj industrji. Mi se fokusiramo na prevazilaženje granica i pretvaranje inovacija u dragocenu imovinu za donosioce odluka u svakodnevnom poslovanju. Ja mogu da citiram jednu rečenicu od Alana Keya koju istinski verujem: „Najbolji način da predvidimo budućnost je da je sami kreiramo“.

    Evolvea predviđa i rešenja za pametne gradove. Koliko daleko je Srbija od ove vrste gradova? Gde ste implementirali Smart Citi rešenja i kakvi su rezultati?

    Srbija je na prekretnici. Do sada je u ovoj oblasti puno urađeno kroz razna istraživanja i razvoj u državnim agencijama. Ali još uvek ne postoji holističko rešenje; to je više pojedinačni pristup. Svesni smo potrebe srpskih kompanija za poboljšanjem svakodnevnog poslovanja na održiv način. Neke od predstojećih inicijativa i velikih infrastrukturnih projekata koji su planirani za 2016. godinu su dokazati da je to zaista tako.

    Naša Smart Citi rešenja su uvedena u različitim gradovima u Italiji, gde smo izgradili sistem za podršku u saobraćajnoj kontroli, upravljanje parkinzima, kontrole munja i upravljanje imovinom. Naš cilj je poboljšanje održivosti i živi performanse od grada i njeni građani. Mi smo već polako pokazujemo našu viziju na srpskom tržištu i radujemo se  proširenju poslovnog prisustva u regionu Balkana.

    Kako biste ocenili poslovnu klimu u Srbiji?

    Poslovna klima je veoma dobra. Srbija ima veliki broj ljudi sa visokim obrazovanjem i veoma su otvoreni za nove poslovne ideje. Ekonomski trendovi pokazuju da su srpske kompanije i industrija voljne da se šire na strana tržišta, dok se u isto vreme domaća politika trudi da stvori atraktivniju poslovnu Srbiju.

    Važno je da se shvati važnost fokusiranja na lokalnu ekonomiju donošenjem inovacija i stvaranjem prosperitetne okoline.

    Koji je vaš biznis plan za narednu godinu ?

    Tržišna prilika pred nama je ogromna i naš cilj je da usredsredimo svu našu energiju i resurse kako bismo bili sigurni da smo ostvarili željene ciljeve.

    Naše prisustvo u Srbiji je važno. Naglasak je na proširenju naše partnerske mreže, učvršćivanje direktnog prisustva u regionu Balkana i ulaganje u najbitniji resurs – u ljude.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE