Lukavi autsajder `pregazio` Adidas

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lukavi autsajder `pregazio` Adidas

  Manje poznata robna marka u svetu sporta, Skechers, polako preuzima tržište sportske opreme u Americi, na kom je postao drugi najprodavaniji brend odmah iza Nikea, prestigavši čuveni Adidas.

  Skechers je u proizvodnji sportske obuće i odeće prisutan na tržištu već godinama, ali je dugo bio u senci giganata kao što su Nike ili Adidas.

  Međutim, sa rastom prodaje u drugom kvartalu 2015. godine od 36,4 odsto, dosadašnji autsajder uspeo je da "osvoji" 5 odsto tržišta sportske odeće i obuće u Sjedinjenim Američkim Državama, piše Wall Street Journal, citirajući NPD Group.

  Nike je i dalje ubedljivo najzastupljeniji u SAD, sa udelom u tržištu od fantastičnih 62 odsto. Međutim, zahvaljujući investicijama u prethodnom periodu, Skechers se "probio" na drugo mesto top proizvođača sportske obuće u Americi.

  Kroz snažnu marketinšku kampanju koju su fokusirali na porodice, u Skechersu su bili i dovoljno lukavi da se posvete i deci, s obzirom da je to "klijentela" koja često menja obuću jer je brzo prerasta.

  Pored toga, za reklamiranje su angažovali i muzičke zvezde Demi Lovato i Meghan Trainor, uz pomoć kojih privlače pažnju dece i tinejdžera.

  Skechers nastavlja sa širenjem i na svetskoj sceni, a svoja predstavništva ima u Češkoj i Nigeriji.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE