Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Polovina slika na pedofilskim sajtovima ukradena je sa Facebooka!

    Polovina materijala nađena na određenim pedofilskim sajtovima, ukradena je od roditelja koji su stavljali slike svoje porodice na internet, upozorio je Komesarijat za zaštitu dece na internetu u Australiji.

    Tim istraživača  radio je na žalbama zbog materijala zloupotrebe dece, i otkrili su desetine miliona slika dece koje rade svakodnevne aktivnosti, kao što su – plivanje, sportovi, domaći zadaci.

    Iako slike same po sebi ne prikazuju ništa vulgarno, komentari stranaca na ovim sajtovima ih seksualizuju. Roditelji, bez razmišljanja, stavljaju slike koje pokazuju svaki aspekt života njihove dece, a one lako mogu da budu uzete.

    Slike na pedofilskim sajtovima skinute su i viđene 1.7 miliona puta, a ukradene su sa sajtova kao što su Facebook i Instagram. Takođe, slike su kategorizovane po temama kao što su “Deca na plaži”, “Lep dečko igra se u reci”, “gimnastičari”, a komentar eksplicitno pokazuju decu kao seksualne objekte.

    Istraživač Komesarijata za zaštitu dece na internetu rekao je da ovakvi sajtovi imaju oko 45 miliona slika dece, a polovina ovog materijala uzeta je sa društvenih medija.

    Najzabrinutiji su roditelji, sa razlogom. Takođe, stručnjaci kažu da je slike dece najbolje ne objavljivati.Kada stavite sliku online, bez obzira gde, gubite kontrolu nad njom.” Kaže ekspert za cyber kriminal i zaključuje: “Bez obzira koliko je “nevina” fotografija, ako na slici vašeg deteta postoji ono što predator traži, uzeće vašu fotografiju.

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE