Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Airbus traži dobavljače u Srbiji?

    U Beogradu je održan Dan dobavljača Airbus grupe, na kojem su predstavnici najvećeg evropskog proizvođača aviona razgovarali s predstavnicima oko 40 kompanija srpske avioindustrije i Vojske Srbije.

    Otvarajući plenarni sastanak skupa koji je održan u Privrednoj komori Srbije, ministar privrede Željko Sertić je istakao značaj tog sastanka. "Bilo je gotovo nezamislivo, ne samo pre par godina nego i pre par meseci, da jedna ovako velika renomirana kompanija dođe i da razgovaramo o mogućnostima saradnje", rekao je Sertić.

    Potpredsednik PKS Miroslav Miletić je istakao da je cilj sastanka s predstavnicima Airbusa stvaranje mogućnosti da srpske kompanije postanu dobavljači tog giganta svetske avioindustrije.

    "Kompanije srpske vazduhoplovne industrije, proizvođači aviodelova i komponenti od metala, nemetala i kompozitnih materijala, kao i prozvođači elektronskih uređaja, imaju priliku da se u direktnim razgovorima s predstavnicima Airbusa upoznaju sa mogućnostima i procedurama za ulazak u lanac dobavljača te renomirane kompanije", rekao je Miletić.

    Kako je istakao, priliku da učestvuju u razgovorima imaju i predstavnici manjih privatnih kompanija koje se bave proizvodnjom lakih aviona, komponenti i delova, kao i firme koje se bave avioprevozom.

    Ministar odbrane Bratislav Gašić je ocenio da je skup okrenut ka razvoju inudstrije. "Očekujem da kompanije iz Srbije prepoznate kao buduće partnere i da će vaša poseta biti krunisana sklapanjem uspešnih poslova", poručio je Gašić predstavnicma Airbusa.

    Potpredsednik Airbusa Marko Miklis je napomenuo da ta kompanija godinama održava kontakt sa srpskom avioindustrijom. Kao najveće potencijale srpske industrije, on je naveo proizvodnju delova i kapacitete za održavanje letelica, napominjući da neke srpske vazduhoplovne kompanije već rade kao pod-dobavljači Airbusovog originalnog dobavljačkog lanca.

    Airbus grupa je najveći evropski i jedan od svetskih lidera u vazduhoplovnoj industriji, koja posluje u velikom broju zemalja i sarađuje sa više hiljada dobavljača iz preko 100 zemalja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE