Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    8 stvari koje nerviraju menadžere koji zapošljavaju

    Došli ste na razgovor za posao, i sve što stoji između vas i vašeg posla iz snova jeste menadžer koji zapošljava. Šta je potrebno da uradite da biste zadobili pažnju i dobili posao, odnosno kako da zaobiđete glavne greške? Evo šta kažu iskustva menadžera za zapošljavanje, a koje prenosi Business Insider.

    1. Kada ne razumete kompaniju ili njen proizvod

    Ne postoji ništa neodgovornije nego kada konkurišete za neki posao u firmi o kojoj pre toga niste čitali ili se raspitivali. Poslodavac će vas gledati kao na gubitak dragocenog vremena. Niste uložili nikakav napor da se zainteresujete za kompaniju, i to je ogroman minus.

    2. Kada ne postavljate pitanja
    Kada dođe onaj deo: „Imate li vi nas nešto da pitate?“, dobro osmislite jedno ili više pitanja. Kada ne postoji ništa što vas zanima u vezi sa kompanijom, deluje kao da tražite bilo koji posao. Pitanja koje postavljate pokazuje kako razmišljate i do čega vam je stalo. Pisali smo već o temi – koja pitanja postavljati na razgovoru za posao.

    3. Kada ste suviše uporni
    Istrajnost jeste osobina koja se ceni, ali dosadna upornost može samo da odbije. Kada je u pitanju dobra kompanija, oni koji žele tu da rade često pribegavaju raznim sredstvima – zaustavljaju ljude na pozicijama na raznim događajima, traže zaposlene na mreži LinkedIn, šalju bezbroj mejlova – i to sve izgleda dosadno i očajno, kažu menadžeri.

    4. Kada ne pratite uputstva
    Kada se prijavljujete za posao, negde piše da obavezno pošaljete motivaciono pismo, preporuke ili CV na engleskom jeziku. Poštujte traženo, jer ako ne možete da pratite jednostavna uputstva, vaša aplikacija će se neće ni uzimati u obzir.

    5. Kada u prijavi ili u razgovoru navodite ime kompanije pogrešno
    Pravilo sa početka teksta – dobro se raspitajte o kompaniji, čitajte… Iako se o poslovnim biografijama i razgovorima za posao stalno priča, greške se stalno prave. Ne da se samo greši u imenu kompanije, već oni koji apliciraju zaborave da promene ime kompanije, pa ostane ona za koju su prethodno aplicirali.

    6. Kada ne stavite linkove ka referencama
    Kada pominjete sajtove, ili profile na društvenim mrežama, olakšajte poslodavcu da ih vidi – linkujte. Oni ne žele da troše vreme da sami „kopaju“ podatke na internetu.

    7. Kada izmislite odgovor
    Često na intervjuima dobijamo pitanja koja nismo očekivali, i potpuno smo nepripremljeni. Bolje je da malo razmislimo i usporimo, nego da potpuno „lupimo“ ili izmislimo, jer će se to najverovatnije videti na nama, i poslodavac neće biti oduševljen.

    8.Kada ste suviše opušteni
    Možete sa menadžerom koji vas intervjuiše naći nešto zajedničko i zbližiti se, ali uvek treba da budete profesionalni, čak i kad je politika kompanije „ležerna“. Neka isti slučaj bude i sa mejlovima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE