Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ralph Lauren napušta svoju imperiju

    Ralph Lauren, američki dizajner koji je 1967. godine osnovao svoj brend za dizajn kravata i izgradio svoju imperiju 12 milijardi, odlazi sa svoje direktorske pozicije.

    Osnivač brenda H&M, i globalni predsednik  firme „Old Navy“, Stefan Larsson, zauzeće njegovo mesto u novembru, pišu strani mediji.

    Lauren će ostati na čelu ove kompanije, i biće zadužen za kreativu, tako da će Larsson njemu podnositi izveštaj. Prema izveštajima, prodaja brenda Ralpha Laurena opada, a deonice su pale za 40% prošle godine.
    Larsson, s druge strane, ima iskustva u povećanju prodaje modnih brendova. Dodao je milijardu dolara u budžet brenda „Old Navy“ a za 15 godina povećao je prodaju H&M sa 3 milijarde na 17 milijardi dolara. Ovaj lanac odeće proširio se sa 12 na 44 zemalja. Bez sumnje Ralph Lauren računa na njega da će biti uspešan i u novoj ulozi.

    Moj posao je da uvek razmišljam o budućnosti kompanije i kako da se krećemo napred” rekao je Lauren u izjavi i dodao: “Sada su sve kockice složene što se tiče uslova za napredak posla.

    Zanimljive činjenice o Ralphu:

    Bio je jedno vreme službenik u "Brooks Brothers” (najstarija prodavnica muške odeće u Americi) sanjajući muške kravate. Njegovo bogatstvo procenjuje se na 6,8 milijardi dolara.

    Lauren je završio srednju školu u Bronksu (Njujork), ali je kasnije napustio koledž da bi se priključio vojsci. Dok je radio kao službenik u prodavnici odeće, Lauren se zapitao da li su muškarci spremni za otvoreniji i svetliji dizajn kravate. Svoj san pretvorio je u stvarnost 1967. godine i već tada prodao kravate u vrednosti od 500.000 dolara.
    Već sledeće godine lansirao je svoj brend "Polo”.

    Za njegovo savršeno odelo potrebno je da izdvojite oko 2.500 evra.

    Sredinom osamdesetih podvrgnut je operaciji zbog tumora na mozgu.

    Kolekcionar je retkih automobila, i svoje bogatstvo troši na njih. Poseduje oko 100 retkih primeraka.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE