Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Azerbejdžan nudi Srbiji povoljne kredite

    Azerbejdžanske kompanije zainteresovane su za privatizaciju srpskih firmi iz oblasti prehrambene industrije, a infrastrukturni projekti u Srbiji mogu biti finansirani iz veoma povoljnih kredita Naftnog fonda Azerbejdžana.

    Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev razgovarali su u Bakuu o projektima u oblasti energetike, infrastrukture, poljoprivede i telekomunikacija, u kojima postoji veliki prostor za dalje unapređenje saradnje dve zemlje i nove azerbejdžanske investicije u Srbiji.

    Alijev je istakao i da su pojedine azerbejdžanske kompanije zainteresovane za privatizaciju srpskih firmi iz oblasti prehrambene industrije, kao i da važni infrastrukturni projekti u Srbiji mogu biti finansirani iz veoma povoljnih kredita Naftnog fonda Azerbejdžana.

    Ljajić i Alijev su se saglasili da su odnosi između dve države na nivou strateškog parnerstva, kao i da je potrebno dodatno unaprediti saradnju na privrednom planu, kako bi i ona pratila odlične rezultate na političkom polju.

    Prvi koraci u tom pravcu mogli bi biti uspostavljanje avionske linije Beograd-Baku, kao i nastavak vizne liberalizacije, složili su se Ljajić i Alijev, a saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

    To bi, kako je navedeno, značajno doprinelo uspostavljanju čvršćih i redovnijih kontakata među poslovnim ljudima i kompanijama Srbije i Azerbejdžana.

    Ljajić je tokom dana, zajedno sa ministrom ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahinom Mustafajevim predsedavao Međuvladinom komisijom za ekonomsku saradnju dve zemlje, a sastao se i sa premijerom Arturom Rasizadeom i drugim članovima vlade.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE