Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako da izaberete školu stranih jezika?

    Tradicionalno, period posle odmora je vreme kada se trudimo da raznim aktivnostima ispunimo hladne i kraće dane pred nama. Prelistavamo repertoare pozorišta i bioskopa, biramo teretane, pogodne programe, i razmišljamo koju veštinu naučiti ili usavršiti.

    Od septembra je sve u znaku obrazovanja, kako formalnog, tako i neformalnog. To je period kada se najčešće odlučujemo da otpočnemo sa kursom nekog stranog jezika. Kako napraviti pravi izbor škole jezika i izbeći potencijalno gubljenje vremena i novca?

    Strani jezik se ne može naučiti za 10 dana – škole jezika koje vam nude instant napredak u periodu od nekoliko dana ili nedelja, ne mogu dobiti vaše poverenje. Proces učenja jezika je dug i zahteva mnogo truda i posvećenog vremena u periodu dok traje nastava, a i kasnije. Kako je vreme vrlo vredan resurs, možete se opredeliti za intenzivne kurseve, ali se spremite na brz tempo i dosta samostalnog rada van časova.

    Ne možete sami odrediti svoj nivo predznanja – škole jezika koje ne vrše procenu predznanja vam ne mogu pružiti kvalitetnu uslugu. Ako ste ikada bili u kontaktu sa stranim jezikom, što kroz obrazovanje, što kroz medije, neophodno je uraditi procenu toga šta znate, kako ne biste bili u grupi koja sputava vaše napredovanje, bilo da znate više ili manje od ostatka. Dakle, vaše predznanje mora proceniti profesor tog jezika na osnovu testa koji ćete uraditi pre upisa na kurs.

    Preporuke su bitne, ali i vaš sud – kao i uvek kada biramo uslugu, oslanjamo se na preporuke prethodnih klijenata ili korisnika. Kada tražite preporuku za školu jezika, imajte na umu da smo svi različiti i da nam, shodno tome, prijaju i različiti tipovi nastave. Neko voli dosta interakcije na časovima, dok nekome prijaju nešto manje energični pristupi. Uglavnom, najbolje je da uz preporuke posetite sajtove škola, pogledate referentne liste, njihove fan stranice na društvenim mrežama i tek kada procenite šta vama najviše odgovara, napravite izbor.

    Strani jezik se ne može naučiti ako govorite srpski sve vreme – časovi su vreme kada treba da budete okruženi stranim jezikom koji učite, nezavisno od toga da li ste potpuni početnik u učenju ili ne. Ovo je vrlo bitan segment procesa usvajanja jezika, stoga vam ovo mora biti još jedan od kriterijuma pri odabiru škole jezika. Časovi su vreme kada treba zapostaviti maternji što više, jer može dosta da uspori usvajanje drugog stranog jezika.

    Dobar odabir škole može da vam bude dodatna motivacija da istrajete u učenju stranog jezika. Vreme koje provedete učeći strani jezik u atmosferi koja vam prija jedan je od ključnih faktora za napredak.

    Koji je vaš kriterijum kada birate školu jezika?

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE