Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Coca-Cola obezbeđuje sportsku opremu za sve škole pogođene poplavama

    Coca-Cola sistem obezbedio je sportsku opremu u vrednosti od milion dolara iz donacije globalne Coca-Cola Fondacije i lokalnog sistema, za sve škole u Srbiji koje su bile pogođene prošlogodišnjim poplavama. Oprema je simbolično uručena đacima osnovne škole “Borivoje Ž. Milojević“ iz Krupnja, a sportski rekviziti su sa novom školskom godinom dočekali skoro 80.000 učenika u 140 školskih objekata širom zemlje. Pomoć školskim objektima se realizuje u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Kancelarijom za obnovu i pomoć u poplavljenim područjima.

    “Coca-Cola Fondacija je, od prvog dana po formiranju Kancelarije, zajedno s nama radila na identifikovanju projekata u koje bi uložila sredstva namenjena obnovi Srbije nakon poplava. Zahvaljujemo se Coca-Cola Fondaciji na spremnosti da uzme u obzir projekte koji su predstavljali prioritet Vlade Srbije, jer osim donacije u sportskoj opremi za sve osnovne škole u Srbiji, Coca-Cola Fondacija je na predlog Kancelarije donirala i sredstva u iznosu od blizu 20 miliona dinara za sanaciju infrastrukture za zaštitu od poplava u Paraćinu i Ubu. Radovi na obnovi su završeni i doprineće bitnom unapređenju lične sigurnosti, kao i sigurnosti imovine građana ove dve opštine. Realizacija ovakvih projekata predstavlja i potvrdu poverenja privatnog sektora u kredibilitet procesa obnove kakav smo zamislili, postavili na noge i kakav danas sprovodimo u delo. Cilj Kancelarije i Vlade Srbije je da se uskoro donese novi Zakon o upravljanju rizikom od elementarnih nepogoda i da se novim sistemskim rešenjem podrži razvoj prevencije kako bismo imali manje ovakvih situacija u budućnosti.” rekao je Marko Blagojević, direktor Kancelarije Vlade Srbije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

    “Coca-Cola sistem već gotovo pola veka aktivno učestvuje u životima građana Srbije. Prošlogodišnje poplave su bile izuzetno stresne za celu zemlju, a naša želja je bila da ovom donacijom omogućimo najmlađima da, uprkos teškom startu, imaju podsticajan put ka životnim uspesima. Navike se usvajaju u najranijoj dobi a fizička aktivnost je najjednostavniji i najvažniji način da svako od nas unapredi svoje zdrave navike.  Zato smo želeli da donacijom koju su prošle godine obezbedile Coca-Cola Fondacija i lokalni Coca-Cola sistem, obezbedimo sportsku opremu koja će da traje i da služi mnogim generacijama koje dolaze“, izjavio je Dimitar Andonov, generalni direktor kompanije Coca-Cola.

    Uoči donacije u Krupnju, zaposleni u Coca-Cola sistemu sa đacima i volonterima Crvenog krsta zasadili su stabla kao uspomenu na ovaj događaj i uredili školsko dvorište.

    “Ova donacija je za nas veoma značajna, a danas smo u Krupnju kao simbolu među mestima koja su najviše oštećena u prošlogodišnjim nepogodama. Mi smo izuzetno zahvalni što sa kolegama iz Crvenog krsta Srbije možemo da doprinesemo da se život što pre vrati normali. Za nas kao poslovni sistem važan je prosperitet, ne samo u smislu biznisa, već i zajednice u kojoj poslujemo, te kroz sve naše aktivnosti razmišljamo o dimenziji koja će biti na korist svima. Čvrsto verujemo da samo ako zajedno napredujemo, i biznis i društvo, možemo dugoročno napraviti značajne uspehe“ naglasio je Aleksandar Ružević, generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic.

    Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije, istakao je da su zaposleni u Coca-Cola sistemu tokom poplava pokazali izuzetnu humanost volontirajući više od 6000 sati sa timom Crvenog krsta na uspostavljanju informacionog i komunikacionog čvorišta i obezbeđujući preko potrebnu opremu. U najtežim uslovima, zaposleni su posvetili svoje znanje i vreme da pomognu, a izuzetno je značajna činjenica da je i kompanija jednom od najvećih donacija tokom prošle godine, bila spremna da stane uz svoje zaposlene i pomogne celoj zemlji na radost generacija koje dolaze.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE