Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Veliko srce` pomaže vrtić `Istok`

    Više od 400 dece iz vrtića „Istok“ u 61. bloku na Novom Beogradu moći će od 1. oktobra da se igra na novom igralištu i uči u novom montesori kabinetu.

    Kompletna rekonstrukcija igrališta i nabavka opreme za kabinet vrednih skoro 2 miliona dinara rezultat je projekta „Veliko srce“ koju sprovodi Eurobank u saradnji sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“. Igralište je u potpunosti prilagođeno deci uzrasta od 2–7 godina, a montesori kabinet opremljen je edukativnim materijalom i didaktičkim igrama za stimulisanje psiho-fizičkog razvoja.

    Ovo je 27. igralište za pet godina postojanja projekta obnovljeno zahvaljujući više od 22 hiljade korisnika jedinstvene MasterCard kartice „Veliko srce”.

     „Humanitarna, a sada možemo reći i tradicionalna, akcija Veliko srce, nije samo usrećila više od 9 hiljada dece širom Srbije. Usrećila je i nas odrasle, jer nam je pružila priliku da se odmaknemo od brojki i svakodnevnih poslova i zavirimo u dečji svet. Tu vidimo divne primere saradnje, tolerancije, solidarnosti i empatije. Deca su naš, da se izrazim rečnikom insitucije koju predstavljam, najveći zalog za budućnost, vrednost koja sa godinama samo beskrajno raste”, izjavila je Magdalena Tatić, direktorka Sektora za kredite fizičkim licima Eurobank.

    Vrtić „Istok” u okviru Predškolske ustanove „11. april” već više od 30 godina vaspitava, obrazuje i priprema decu za veliki korak ka svetu odraslih.

    „Novo igralište i kabinet je glavno zborište za skoro sve dnevne aktivnosti u vrtiću. Hvala Eurobanci i Fondaciji što ćemo biti u prilici da decu vaspitavamo i motivišemo da napreduju u boljem okruženju. Ovaj vrtić u okviru Predškoleske ustanonve „11. april ”pohađa skoro 400 dece, samo ove godine upisano je preko stotinu novih. Deci je igralište oaza zabave, ali i važan centar stimulacije njihove mašte i učenja, razvoja sportskog duha i zdravog nadmetanja.”, rekla je Mirjana Sekulić, direktorka PU „11. april”.

    „Drago nam je da smo sa našim partnerima i prijateljima iz Eurobanke obradovali i mališane ovog vrtića. Nema veće radosti od one kada vidite decu koja se raduju i igraju, jer samo srećna deca postaju i srećni i zadovoljni ljudi. I zato ćemo uvek pomagati svuda gde je potrebno da se unaprede uslovi za kvalitetno odrastanje i obrazovanje naših najmlađih”, izjavila je Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Ana i Vlade Divac”.

    Svečanom otvaranju igrališta u Vrtiću „Istok“ prisustvovao je i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE