Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Navredniji sportski kolektiv na svetu: Fudbal umesto fudbala

    Godinama u nazad, prvo mesto na listi najvrednijih sportskih klubova na svetu držao je fudbalski klub Real iz Madrida. Ipak, nedavno je došlo do promene na samom vrhu, ne samo na mestu liderske pozicije, već i po pitanju sporta odakle dolazi novi broj 1.

    Ako nekome u Americi postavite postavite pitanje iz kog sporta dolazi novi rekorder, odgovor ce biti isti kao i da ste to pitanje postavili u Evropi, samo pre izlaska nove Forbesove liste ovog meseca – iz fudbala.

    Ipak, za Evropu novi i tačan odgovor glasi iz američkog fudbala…

    Dallas Cowboysi su novi najvredniji sportski kolektiv na svetu. Klub koji se takmiči u američkoj Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL), procenjen je na vrednost od 4 milijarde dolara. "Kauboji iz Teksasa", u svojoj zemlji važe za „Američki tim“. Nadimak koji nose kroz svoju 55 godina dugu istoriju, uzimajući u obzir činjenicu da se radi o NFL ekipi sa najvećim brojem navijača na teritoriji SAD (iako nisu osvojili titulu još od 1995.). Vlasnici su još nekoliko rekorda, a izdvaja se onaj vezan za njihov novi 1,3 milijarde dolara vredan stadion iz 2009. godine, na kom se nalazi najveći ekran na jednom profesionalnom sportskom borilištu, dimenzija 49×22 metra.

    Novi lider je za više od neočekivanih pola milijarde zelenih novčanica premašio dugogodišnjeg i sada bivšeg broja 1, fudbalski klub Real Madrid, koji je na drugom mestu sa vrednošću od 3,26 milijarde dolara.

    Treće mesto dele najtrofejniji američki bejzbol (MLB) tim svih vremena New York Yankees i aktuelni NFL šampion New England Patriotsi iz Bostona – 3,2 milijarde.

    Čast najpopularnijeg sporta u svetu (za Amerikance soker) u samom vrhu ove liste brane španska Barcelona (3,16 mlrd), kao i Manchester United (3,1 mlrd), fudbalski klubovi na pozicijama četiri i pet.

    Drugi deo Top 10 najvrednijih sportskih kolektiva popunila su imena koja dolaze iz Amerike. Pozicije šest, sedam i osam zauzimaju NFL ekipe: Washington Redskins (2,85 mlrd), New York Giants (2,8 mlrd) i San Francisco 49ers (2,7 mlrd). Poziciju devet dele NFL tim New York Jets i Los Anđeles Lakersi iz američke košarkaške (NBA) lige (2,6 mlrd), isto kao i deseto mesto Houston Texans i New York Knicksi (2,5 mlrd) iz NFL, odnosno NBA lige.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE