Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Napušteni fabrički kompleks kao umetnička inspiracija

  Nesvakidašnje digitalne fotografije umetnika Bogdana Vojnovića biće prikazane u okviru izložbe „Staklara“ u galeriji Štab (Crnogorska 10, Beograd) od 12. do 16. septembra. 

  Digitalnim intervencijama i spajanjem velikog broja fotografija i različitih kadrova, Bogdan Vojnović pravi svojevrsne „foto konstrukte“, a glavna inspiracija za njegov rad bio je napušteni kompleks fabrike Društvenog preduzeća Industrije stakla Pančevo. Izmene u savremenim kompjuterskim softverima trajale su i do 30 dana po fotografiji. Ono što je specifično za ovakve fotografije je to što one u realnosti ne bi mogle da se obuhvate jednim kadrom, već umetnik sam osmišljava i kreira vizuelne celine.

  Bogdan Vojnović je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu nakon čega je završio i master studije u oblasti Slikarstvo i transmedija. U svom radu, umetnik koristi softvere za digitalne intervencije i transformacije različitih formata fotografija, a najčešći motivi su ljudska figura, industrijski kompleksi, kao i detalji na različitim urbanim objektima. Vojnović je do sada imao četiri samostalne izložbe digitalnih fotografija, a učestvovao je i u brojnim značajnim grupnim izlaganjima crteža, fotografija i skulptura.

  Recenzent izložbe „Staklara“ je Dejan Grba, istaknuti umetnik i profesor na Fakultetu likovnih umetnosti.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE