Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Panel diskusija o energetskoj i klimatskoj politici

    U organizaciji Nacionalnog naftnog komiteta i uz podršku NIS-a, u Privrednoj komori Srbije održana je panel diskusija pod nazivom „Kako će nova energetska i klimatska politika EU uticati na naftnu privredu u jugoistočnoj Evropi“.

    Predstavnici Energetske zajednice, Međunarodne agencije za energetiku, Vlade Srbije i najvećih naftnih kompanija koje posluju u Srbiji i regionu, razgovarali su o značaju Energetske unije za zemlje jugoistočne Evrope, njenom uticaju na energetsku politiku Srbije, regulatornoj politici, kao i uticaju pada cena nafte na naftni biznis u Srbiji.

    Kao panelisti, u diskusiji su učestvovali Jan Bartoš iz Međunarodne agencije za energetiku, Marat Terterov iz Evropskog geopolitičkog foruma, rukovodilac logistike za istočno tržište OMV Majkl Satler, dok je skupom moderirao Dirk Bušle, zamenik direktora Sekretarijata Energetske zajednice.

    Učesnicima skupa predstavljena su iskustva NIS-a. Nikola Radovanović iz Kancelarije za saradnju sa institucijama Evropske Unije je istakao ulogu NIS-a u praćenju i primeni evropskog zakonodavstva u oblasti energetike, koje kompanija primenjuje u svom poslovanju.

    Sa željom da aktuelizuje pitanja koja su trenutno od ključnog značaja u EU, a takođe kao kompanija koja teži vodećoj poziciji u naftno-gasnom biznisu regiona, NIS je podržao organizaciju ovog značajnog skupa.

    NIS je jedna od prvih kompanija iz Srbije koja je otvorila predstavništvo u Briselu i na taj način pokazala svoju rešenost da prati najnovije trendove i regulativu Evropske unije iz oblasti energetike i zaštite životne sredine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE