Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Microsoft kupio firmu koja analizira produktivnost zaposlenih

    Američka firma Microsoft objavila je da je kupila kompaniju VoloMetrix iz Sijetla koja analizira elektronsku poštu, radne rasporede i druge profesionalne podatke zaposlenih, u cilju povećanja efikasnosti ljudi na radnom mestu.  

    VoloMetrix koristi tako dobijene podatke da predloži zaposlenima personalizovane planove za efikasnije korišćenje vremena i energije. ; "Kao što nam monitori aktivnosti pomažu da razumemo naše zdravlje u privatnom životu nova inovativna rešenja se pojavljuju da objektivno mere i odrede prioritete dok smo na poslu", rekao je Rajesh Jh, potpredsednik Microsofta zadužen za servis poruka Outlook i za razvoj sistema Office 365, obaveštavajući javnost o ovoj kupovini na zvaničnom blogu grupe.

    On je rekao je da će tehnologija VoloMetrixa biti integrisana u Office 365 i u analitičku ponudu Microsofta i dodao da je ovo "veliki korak napred" u ostvarivanju Microsoftovih ; da "udahne novine u produktivnost".

    U ostvarivanju te strategije Microsoft je već imao nekoliko akvizicija poslednjih meseci. Kupio je aplikacije za upravljanje dnevnim rasporedom Sunrise, za upravljanje imejlovima Acompli, upravljanje zadacima Wunderlist kao i startap firmu LiveLoop o onlajn razmeni prezentacija Powerpoint i PDF dokumenata.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE