Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Caterpillar nastavlja sa otkazima

    Američki proizvođač teških građevinskih mašina, Caterpillar, tokom godine je zbog pada prihoda od globalnih rudarskih i građevinskih aktivnosti već otpustio oko pet hiljada radnika, a taj negativni trend će se, po svemu sudeći, nastaviti.

    Caterpillar je najavio ukidanje daljih 475 radnih mjsta radi smanjenja troškova, budući da pad prihoda od globalnih rudarskih i građevinskih aktivnosti nagriza njegovu dobit.

    Caterpillar je već otpustio oko 4.800 zaposlenih u proteklih godinu dana, a od 2012. godine 20.000 stalno zaposlenih širom sveta, što je više od 10 posto njegove globalne radne snage.

    "Restrukturiranje je rezultat konsolidacije nekoliko sektora u kombinaciji s trenutnim uslovima poslovanja", rekla je portparolka Lisa Miller.

    Zbog usporavanja rasta kineske privrede već duže vreme padaju cene sirovina na svetskim tržištima, s obzirom na to da je Kina njihov najveći svetski potrošač.

    Zbog toga su rudarske i energetske kompanije prisiljene da smanjuju investicije i troškove poslovanja, što se negativno odražava i na poslovanje Caterpillara, najvećeg svetskog proizvođača teške mašinerije.

    U julu je kompanija saopštila da je u drugom tromesečju poslovala s neto dobiti od 710 miliona dolara, znatno manje nego u istom periodu lani, kada je imala dobit od 999 miliona.

    Foto: Caterpillar

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE