Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi srpski startap koji je dobio investiciju poznatog američkog fonda

    Srpska kompanija koja se bavi razvojem softverskih rešenja za kamionske prevoznike i vozače „Truck Track“ prvi je startap iz Srbije koji je dobio investiciju od poznatog američkog investicionog fonda i akceleratora „500 Startups”.

    O kojoj investiciji se radi poslovna je tajna, a standardna investicija tog američkog fonda iz Silicijumske doline je 125.000 dolara za 5% udela u kompaniji.

    Ideja softvera domaće komanije „Truck Track“ je modernizacija industrije kamionskog prevoza, tako što čitav postupak oslobađa suvišne papirologije, a sva poslovna komunikacija se lako čuva putem cloud sistema. Na taj način se znatno olakšava rad u tom sektoru, ali i postižu značajne uštede. Tim je nedavno objavio i TruckTrack iOS aplikaciju koja omogućava upravljanje dokumentima na putu, praćenje vozila u realnom vremenu i pristup dodatnim servisima koje ta kompanija nudi.

    Startap „Truck Track“ je, pored investicije, obezbedio i učešće u 14. generaciji četvromesečnog programa američkog fonda „500 Startups“ u San Francisku i priliku da radi sa velikim brojem mentora, preduzetnika i investitora na usavršavanju svog proizvoda.

    O kompaniji „Truck Track“, predstavnici „500 Startups“ saznali su prilikom posete Beogradu u maju ove godine. „500 Startups“ već godinama važi za najaktivniji investicioni fond u tehnološkom sektoru, a do sada je investirao oko 150 miliona dolara u više od 1.000 kompanija sveta. Godišnje, oko 30 odsto novca iz fonda ulaže se van SAD-a u sve softverske oblasti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE