Imenovani direktori novih firmi u Železnicama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Imenovani direktori novih firmi u Železnicama

  Železnice Srbije saopštile su da su se stekli uslovi za početak rada tri nova privredna društva za prevoz putnika, prevoz robe i železničku infrastrukturu u okviru tog sistema.

  Kako se navodi u saopštenju, nova privredna društva u Železnicama Srbije u prethodna tri dana su konstituisala svoje skupštine i imenovale vršioce dužnosti izvršnih direktora.

  Osnivanje novih firmi i razdvajanje delatnosti deo je reformi u Železnicama koje bi trebalo da omoguća smanjivanje subvencija za železnicu, koje se kreću preko 100 miliona evra godišnje. Planirano je da sektor za prevoz tereta više ne dobija subvencije i posluje isključivo na komercijalnoj osnovi od januara 2018.

  Za predsednika Odbora direktora i vršioca dužnosti generalnog direktora Društva za upravljanje železničkom infrastrukturom Infrastruktura železnice Srbije imenovan je Goran Maksić, a za izvršne direktore saobraćajni inženjer Milan Šegan i ekonomista Dušan Garibović.

  U Društvu za železnički prevoz robe Srbija kargo za vršioca dužnosti predsednika Odbora i generalnog direktora imenovan je Miroljub Jevtić, a za izvršne direktore ekonomista Zvezdan Pavićević i mašinski inženjer Radoljub Gemaljević.

  Skupština Društva za železnički prevoz putnika Srbija voz prihvatila je predlog da se za predsednika Odbora i vršioca dužnosti generalnog direktora imenuje mašinski inženjer Jugoslav Jović, a za izvršne direktore saobraćajni inženjer Vesna Brajović i ekonimista Vesna Radosavljević. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE