Krivične prijave u slučaju PK Zlatibor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krivične prijave u slučaju PK Zlatibor

  Reakcijom ministarke Zorane Mihajlović poništena su rešenja kojim je utvrđeno pravo svojine na poljoprivrednom i građevinskom zemljištu u korist Poljoprivrednog kombinata "Zlatibor", a protiv odgovornih u tom ministarstvu su podnete krivične prijave.

  Propusti su načinjeni u prvostepenom i drugostepenom postupku, što je bio osnov da se po tužbi Državnog pravobranilaštva sva tri sporna predmeta vrate na ponovni postupak, u cilju pravilnog utvrđivanja činjenicnog stanja, na osnovu koga će prvostepeni organ doneti novu odluku.

  Prema zaposlenima u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenuti su disciplinski postupci sa merom suspenzije do okončanja postupka, potvrđeno je RTS u Ministarstvu.

  Pošto postoje osnovi sumnje i u postojanje krivičnog dela, Ministarstvo je nadležnom tužilaštvu podnelo i krivične prijave protiv lica koja su neposredno učestvovala u donošenju rešenja.

  U konkretnom slučaju, blagovremenim postupanjem, nisu nastupile štetne posledice po javnu svojinu, ističu u Ministarstvu građevine. Svi pomenuti postupci su u toku, a imajući u vidu karakter ove upravne stvari, u poslednjoj instanci odluku donosi Upravni sud.

  U Ministarstvu očekuju od pravosudnih organa da pored utvrđivanja odgovornosti za konkretni slučaj, ispita i druge slučajeve u kojima je otuđivana javna svojina bez naknade ili vršena prenamena šumskog i poljoprivrednog zemljišta u građevinsko.

  Ministarka Zorana Mihajlović je ranije izjavila da je država zaštitila javni interes kad se radi o zemljištu PK Zlatibor i da će sve u vezi sa njegovom privatizacijom biti vraćeno na razmatranje.

  Rešenjem Ministarstva građevinarstva je dozvoljeno PK Zlatibor, privatnoj firmi, upis svojine nad 2.213 hektara zemljišta, koje je ranije bilo u državnom vlasništvu. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE