Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministarstvo finansija objavilo vodič kroz budžet Srbije

    Ministarstvo finansija postavilo je na svoj sajt Građanski vodič kroz budžet Srbije – dokument koji na jasan, jednostavan, slikovit i gradanima razumljiv način sažeto predstavlja republički budžet.

    Kao osnovni razlog za postavljanje vodiča na sajt navedena je obaveza Ministarstva finansija da građanima na razumljiv način pruži sve informacije o prikupljanju i trošenju tog novca s obzirom na to da se najveći deo budžetskih sredstava prikuplja kroz naplatu poreza.

    U vodiču će između ostalog biti objašnjeno šta je budžet, kako izgleda proces pripreme budžeta, ko se finansira iz budžeta, kakva je struktura javnog sektora republičkog budžeta, kao i upoznavanje sa strukturnim reformama koje se planiraju u periodu od 2015. do 2017. godine.

    "Uvereni smo da će Građanski vodič kroz budžet Republike Srbije doprineti boljem razumevanju budžetskog procesa, kao i odluka kojima smo se vodili prilikom sastavljanja budžeta, i da će dovesti do boljeg upravljanja javnim finansijama i njihovog uskladivanja sa najboljom medunarodnom praksom", navedeno je na sajtu Ministarstva finansija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE