Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Buffett demantovao da je kupio ostrvce u Grčkoj

    Američki milijarder Warren Buffett je kao "proizvod izmišljotine" demantovao novinske napise da je zajedno s jednim Italijanom kupio jedno ostrvce kod Atine, preneli su sinoć grčki mediji.

    Buffett je saopštio da čak i ne poznaje Italijana Alessandra Prota, agenta za nekretnine, niti je s njim ili uz njegovo posredovanje kupio ostrvce Agios Thomas kod ostrva Egine, u Saronskom zalivu.

    "Pre napisa o tome, nisam nikad ni čuo za tog tipa (Prota) koji je izvor te tvrdnje", saopštio je Buffett.

    Najpre je atinski tabloid "To Proto Tema"u subotu objavio vest o navodnoj prodaji ostrvca, a potom su je prenele novinske agencije, a stigla je sve do američkog nedeljnika Newsweek.

    Tek potom je agencija Reuters zatražila pojedinosti od Protove posredničke agencije za nekretnine i dobila odgovor da je njihovo ranije saopštenje pogrešno preneto.

    Agencija "Proto Enterprisies" je objasnila da "nije ni saopštila da je Warren Buffett kupio ostrvo u Grčkoj, već da je izrazila interesovanje da mu ponudi da kupi ostrvo" i ukazala da je to saopštenje bila – njena reklama.

    "To što su mediji to preneli na svoj način, nije naša odgovornost", saopštila je italijanska agencija.

    Predstavnica te posredničke agencije, Federika Sala, dodala je da se njen šef, Alessandro Proto nadao da će mu saopštenje-reklama pomoći da stupi u kontakt s Buffettom, i da se i dalje nada da će uspeti da mu proda grčko ostrvce.

    Bezvodno stenovito ostrvce Agios Thomas (Sveti Toma) kod Egine, prekriveno makijom, površine 121 hektar, na sajtu druge posredničke agencije (www.privateislandsonline.com/islands/st-thomas) se prodaje za 15 miliona evra.

    Grčki i strani mediji su u istoj vesti o Buffettovoj "kupovini", objavili da je ostrvo u Grčkoj kupio i glumac Johnny Depp, ali se on za sada nije oglasio.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE