Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gondola `iznad` Beograda sve izvesnija?

  Intenzivno se radi na realizaciji projekta beogradske gondole koja će povezivati Novi Beograd, Adu Ciganliju i Košutnjak, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

  Mali je rekao da je sproveden postupak javne nabavke za usluge izrade prethodne studije opravdanosti sa generalnim projektom za izgradnju gondole u Beogradu.

  "Završen je postupak javne nabavke, a zaključenje ugovora sa izabranim ponuđačem se očekuje krajem meseca. Želimo da na taj način unapredimo razvoj novog vida saobraćaja u gradu, kao i turističku ponudu prestonice", rekao je Mali.

  Definisan je rok za završetak prethodne studije opravdanosti, a on je do kraja septembra. Studija se, dodao je Mali, radi fazno – generalni projekat u roku od 30 dana od zaključenja ugovora, a prethodna studija i finalna vezija elaborata u roku od 60 dana od dana potpisivanja ugovora.

  "Ozbiljno smo pristupili ovom poslu s obzirom da Beogradu trenutno nedostaje takav vid prevoza. U mnogim svetskim gradovima, poput Rija de Žaneira i Lisabona, gondole su jedne od najzanimljivih turističkih atrakcija, ali i gradsko prevozno sredstvo budućnosti“, rekao je Mali.

  Prema njegovim rečima, Beograd ide u korak sa vremenom, a grad njegove veličine i značaja svakako zaslužuje gondolu kao prevozno sredstvo, koje je pritom ekološko, brzo i velikog kapaciteta, dok su troškovi održavanja niski.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE