Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Svi će osetiti boljitak, povećaćemo plate i penzije`

    Premijer Aleksandar Vučić kaže da će Srbija ove godine imati 70 milijardi dinara više prihoda od predviđenih i ponovio da će građani osetiti boljitak, dodajući i da će plate u javnom sektoru i penzije porasti.

    Navodeći da podaci nisu još usaglašeni sa MMF, Vučić je za RTS rekao da će Srbija imati 18 milijardi dinara više u doprinosima, 15 milijardi dinara više u porezu na dodatu vrednost, te 20 milijardi u akcizama i isto toliko u neporeskim prihodima.

    "To polako pokazuje podizanje srpske ekonomije", rekao je Vučić, navodeći da će Srbija, ako budemo imali stagnaciju do kraja godine, imati pozitivan godišnji rast od 0,5 odsto, što je, uz mere fiskalne konsolidacije, kako je naglasio, "malo čudo".

    Vučić je rekao da će to građani u budućnosti da osete i najavio rast plata i penzija. Najveće povećanje imaće prosvetni radnici, zatim radnici u zdravstvu, policija i vojska, a boljitak će osetiti i svi penzioneri.

    Premijer je rekao da je dobru ekonomsku politiku videla i nemačka kancelarka Angela Merkel prilikom nedavne posete Srbiji, koja je ocenila da u Srbiji postoji ozbiljnost i odgovornost u pristupu i da budućnost nije urušavana zbog političkih poena.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE