Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Studio B kupuju građani?

    Zadruga za javno informisanje Plan B osnovana je sa ciljem da učestvuje u privatizaciji televizije Studio B.

    U Beogradu je u četvrtak održana osnivačka skupština Zadruge za javno informisanje Plan B, čiji cilj je da učestvuje u nadmetanju za privatizaciju gradske radiotelevizije Studio B, kako bi ona bila u rukama građana – članova zadruge koji su svi ravnopravni, sa ulogom od 1.000 dinara.

    Kako je objasnio jedan od inicijatora osnivanja zadruge, Aleksandar Aćimović, cilj da se Studio B zaštiti od daljeg propadanja i erodiranja, da se što više građana priključi toj ideji i shvate da gradski radio i televizija mogu biti njihovi, da ga kupe i sa njime upravljaju.

    Ovo je građanska stvar, lišena bilo kakvog oblika politike, istakao je Aćimović i dodao cilj Zadruge Plan B nije da se bore sa drugima, nego samo da otvore mogućnost građanima da postoji i ta opcija.

    Prema rečima Vladana Stanojlovića, koji je takođe inicijator za osnivanje Zadruge Plan B, građani učlanjenjem sa svotom od 1.000 dinara automatski postaju članovi zadruge, u kojoj su svi ravnopravni i jednaki.

    To je ulog prihvatljiv za svakoga, jer sa nekim većim ulogom bi možda diskriminisali ljude koji nemaju platežnu moć, objasnio je Stanojlović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE